Web Analytics

Caravana integrării comunităţilor defavorizate

de | 9.08.2016 09:12 | Actualitate


Instituţia Prefectului Argeş a demarat o serie de acţiuni preventive în comunităţile de romi. În acest sens d sunt organizate mai multe  întâlniri cu liderii acestei etnii şi cu primarii la Valea Mare – Pravăţ, Câmpulung şi Ştefăneşti.
Una dintre ele este programată astăzi, la Stalpeni, acolo unde sunt prezenţi liderii comunităţilor de romi şi primarii din Stâlpeni, Schitu Goleşti, Mihăeşti şi Țitești. Acțiunea va fi urmată de o altă, în dată de 19 august, la Mioveni, unde vor participa liderii romilor de la Davidesti, Vultureşti şi Hârtiești.
„Din discuţiile purtate cu liderii comunităţilor de romi şi primari a rezultat nevoia ca instituţiile statului să joace un rol mai activ în integrarea acestora, prin chiar prezenţa acestora în fiecare comunitate în parte. În acest context am emis un ordin prin care vom organiza acţiuni de informare reciprocă de tip – „Caravana integrării comunităţilor defavorizate” – la care vor participa ISJ, AJOFM, IPJ, DSP, DGASPC, Evidenţa Persoanelor şi evident primăriile”, explică prefectul de Argeş, Cristian Soare
Acțiuniile sunt coordonate de Instituţia Prefectului, urmând că fiecare instituţie, funcţie de specificul activităţii, să prezinte o evaluare a problemelor rezultate şi modalităţile concrete de soluţionare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii