Caravana ECOTIC a ajuns şi în Argeş, cu sprijinul ADI SERVSAL

de | 22.03.2017 23:04 | Politica si Administratie

14 caravana ecotic02# Tombolă cu premii pentru cei care predau cele mai mari cantităţi de DEEE şi baterii uzate la Staţia de Reciclare
Staţia de Reciclare este o campanie de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), lansată de Organizaţia ECOTIC în iunie 2016 şi dedicată mediului rural şi urban din România. După ce a străbătut judeţele Iaşi şi Braşov, Staţia de Reciclare a ajuns şi în Argeş, joi, 16 martie, cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Servsal, a Consiliului Judeţean Argeş, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, Gărzii de Mediu şi Inspectoratului Şcolar Argeş.

Caravana ECOTIC va vizita 15 localităţi argeşene pentru a oferi locuitorilor acestora informaţii despre necesitatea şi obligativitatea de a colecta separat şi recicla deşeurile de echipamente electrice şi electronice, fie ele mari (televizoare, maşini de spălat, frigidere, monitoare) sau mici (telefoane mobile, mini aparate electrocasnice şi chiar jucării ce funcţionează pe baterii), dar şi bateriile uzate.
În plus, cetăţenii au prilejul de a vedea, în Caravana ECOTIC, o autoutilitară transformată în expoziţie, care este conţinutul acestor echipamente şi în ce fel materialele din care acestea sunt fabricate, printre care multe metale grele şi substanţe toxice, ajung să polueze mediul înconjurător.

Proiect de colectare a deșeurilor electronice în școli

14 caravana ecotic01Cei care vor preda la caravană cel puţin 5 kilograme de astfel de DEEE vor putea să se înscrie într-o tombolă ce are ca premii, în fiecare localitate, câte 4 vouchere de cumpărături din magazinele DEDEMAN, în valoare de 400 de lei fiecare. Primele localităţi vizitate de Caravana ECOTIC vor fi Mioveni (20-22 martie), Ţiteşti (23-25 martie), Schitu-Goleşti (26-28 martie), Câmpulung (29-31 martie) şi Lereşti (1-3 aprilie). Până la finalul campaniei, caravana va mai ajunge şi în Domneşti, Curtea de Argeş, Buzoeşti, Costeşti, Topoloveni, Leordeni, Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov şi Piteşti.
O a doua parte a programului derulat în judeţ de ECOTIC şi ADI SERVSAL ARGEŞ se referă la implementarea proiectului de colectare DEEE mici şi a bateriilor uzate în şcoli. Vor fi premiate unităţile şcolare care reuşesc să colecteze cele mai mari cantităţi de astfel de deşeuri! De asemenea, în colaborare cu agenţi economici şi alte entităţi din judeţ se vor pune bazele unui sistem eficient de colectare a bateriilor uzate şi echipamentelor uzate de mici dimensiuni, astfel încât acestea să nu mai ajungă în deşeurile menajere şi să poată fi refolosite, evitându-se astfel poluarea mediului înconjurător şi devenind materie primă secundară pentru fabricarea altor produse. Reprezentanţii ADI Servsal îşi doresc şi ca, pe viitor, să creeze un sistem permanent de colectare a DEEE-urilor mari în toate localităţile judeţului.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii