Web Analytics

Captură de peste 400 kilograme de heroină, la Calafat-Vidin

de | 22.05.2017 13:27 | Actualitate

heroinaXAutorităţile din Bulgaria, în colaborare cu cele din România, au descoperit, în urma unui control la un camion, mai mult de 400 de kilograme de heroină, în valoare de peste 32 de milioane de euro. Camionul ar fi urmat să ajungă în România şi avea ca destinaţie finală Olanda. Drogurile au fost depistate la control la PTF Calafat-Vidin.

„Drogurile confiscate cântăresc în total 423 de kilograme şi 222 de grame. Conform analizelor preliminare este o heroină de o puritate foarte ridicată, de aproape 70%. Preţul ei este estimat la 63,48 de milioane de leva”, echivalentul a circa 32,5 milioane de euro, a declarat duminică directorul vămilor bulgare.

Camionul transporta materiale de construcţie pentru o societate de produse alimentare din Olanda. Drogurile erau ambalate în aproximativ 400 de pachete ascunse printre materiale. Şoferul camionului şi proprietarul unui depozit unde s-a efectuat încărcarea vehiculului au fost arestaţi. Ancheta este realizată de autorităţile din Bulgaria.

Oficialul vamal Georgi Kostov a declarat că drogurile se aflau într-un camion oprit la podul peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, la 200 de kilometri nord de capitala bulgară Sofia.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii