Web Analytics

Cântărețul Mircea Rusu Band, autorul melodiei „Omul bun și pomul copt”, condamnat la închisoare

de | 31.01.2023 19:57 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Artistul Mircea Rus, cunoscut drept Mircea Rusu Band, are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal. Rusu a devenit celebru în anii 90 ca autor al hiturilor „Verde-nourat” (cunoscut drept „Omul bun și pomul copt”) și „Iarba verde de acasă”.

Citește și: Alex Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Mircea Rus,  fost primar al comunei Band, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei, fiind vorba de circa o jumătate de milion de lei. Potrivit portalului instanţei, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse, scrie Agerpres.

Citește și: Ultima oră! Florin Plecanciuc a demisionat din Consiliul Local Pitești!

În acest sens, instanţa a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”. Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *