Web Analytics

Când vor putea intra românii în SUA fără vize

de | 25.09.2022 09:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Țara noastră nu îndeplinește criteriile necesare pentru ca românii să intre fără viză în Statele Unite ale Americii, a spus președintele Klaus Iohannis.
„Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplinește criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuși”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Peste 185 de milioane de euro pentru crescătorii de animale


Potrivit legislației americane, oamenii care aplică pentru acest program trebuie să demonstreze că nu intenționează să emigreze în SUA. În acest sens, toți cei care aplică pentru o viză temporară trebuie să dovedească că au legături puternice cu alt stat. Acestea pot fi reprezentate de proprietăți mobiliare sau imobiliare, legaturi de familie sau un loc de muncă stabil. Educația și alți factori sociali pot fi și ei luați în considerare.
Totodată, solicitanții pot să prezinte documente doveditoare ale ”legături” cu țara de naționalitate. Cei ce au fost refuzați inițial, mai pot aplica pentru viza temporară o singură dată, dacă consideră că situația lor s-a îmbunătățit și vor putea dovedi că nu intenționează să emigreze în SUA.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Când vor putea intra românii în SUA fără vize”.
    Fix … pe cand nu vom mai avea jigodii impute’n … mot/moturi ; dixit !!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *