Web Analytics

Când vor începe să circule autobuzele Publitrans spre Bascov, Bradu și Mărăcineni

de | 26.03.2021 17:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Autobuzele Publitrans vor avea trasee dinspre Pitești spre localitățile Bascov, Bradu și Mărăcineni, după înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. În această perioadă, comunitățile locale au supus aprobării proietele privind creea cadrului legal iar consilierii locali liberali din Pitești, Bascov, Bradu și Mărăcineni au votat pentru crearea zonei metropolitane de transport public.  Extinderea transportului public dinspre Pitești spre localitățile învecinate municipului este unul dintre proiectele privind dezvoltarea urbană pe care se concretizează prin acordarea unui vot pozitiv în Consiliile Locale din Pitești, Bascov, Bradu și Mărăcineni în vederea constituirii asociației intercomunitare pentru transport public local.

Citește și Municipalitatea închide lumina în Piața Primăriei pentru a marca Earth Hour

Toți consilierii municipali liberali am votat pentru implementarea acestui proiect și pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Este primul pas important către crearea zonei metropolitane Pitești, unul dintre marile demersuri privind dezvoltarea urbană a municipiului pe care noi îl susținem. Ne-am asumat să realizăm acest proiect încă din campania electorală pentru că știm cât de important este să asigurăm un transport decent tuturor cetățenilor care locuiesc în localitățile vecine municipiului. Concret, Piteștiul se va asocia cu comunele Bascov, Bradu și Mărăcineni, vom institui zona metropolitană de transport și autobuzele Publitrans vor avea trasee către și dinspre localitățile menționate”, a declarat viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan. Comuna care suferă cel mai mult din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun către Pitești este Bascov, deoarece sunt foarte mulți cetățeni care muncesc la companii mari din oraș sau pe platformele industriale apropiate municipiului și au nevoie de mijloace de transport. “Și noi, liberalii din Consiliul Local am votat în favoarea acestui proiect. Este o veste extraordinară pentru locuitorii din Bascov pentru că astfel vor scăpa de stresul transportului cotidian către locurile de muncă. Elevii din Bascov care studiază în Pitești vor beneficia, de asemenea de transport în comun către școlile și liceele din municipiu. Mai mult de atât, implementarea proiectului va ajuta mediul de afaceri prin creșterea mobilității angajaților spre companiile unde își desfășoară activitatea”, a declarat Cătălin Andrei, consilier local Bascov. Consilierii locali liberali din Bradu și Mărăcineni au votat și ei în favoarea constituirii asociației intercomunitare pentru transport, fiind motivați de numeroasele petiții pe care cetățenii celor două localități le-au înaintat primăriilor.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar pentru comuna/orasul Stefanesti cand se va extinde programul?!Si aici este nevoie de transport Publitrans pentru ca cel existent este destul de „volatil”.Niciodata nu cunosti programul de transport si de multe ori este adaptat la nevoile firmelor si nu al cetatenilor.Informatiile referitoare la orar si conditii se face din gura-n gura ceea ce nu face cinste unui transport modern.
    Ar trebui ca si alesii sa-l foloseasca sub „acoperire” ca sa vada realitatea.