Web Analytics

Când începe postul Paștelui 2022

de | 18.02.2022 10:42 | Actualitate, Cultură

Postul Paștelui 2022, cunoscut și sub numele de Postul Mare, începe cu 40 de zile înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. Paștele va fi anul acesta pe 24 aprilie. Anul acesta, Postul Paștelui va începe pe 7 martie, cu 40 de zile înainte de Praznicul Învierii Domnului nostrum Iisus Hristos.

Citește și: Biletele de tren s-ar putea scumpi începând cu 1 iulie

De fapt, preoții spun că Postul Paștelui se încheie vineri, înainte de Sâmbăta lui Lazăr și Duminica Floriilor, urmând ca în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, așa cum mai e cunoscută de credincioși, postirea să se facă diferit. Postul devine astfel mult mai aspru. În calendarul orthodox, Sărbătoarea Sfintelor Paști începe pe 24 aprilie, în ziua de duminică. Postul de 40 de zile simbolizează perioada de 40 de zile de post pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei, potrivit Creștin Ortodox.

Citește și: Fostul comisar-șef Mihalcea, premiat de primarul de la Mioveni

Când are loc Lăsata Secului înainte de Postul Paștelui 2022

Lăsatul Secului de carne înaintea de intrarea în Postul Paștelui se va face cu o săptămână înainte de începerea Postului Mare, pe 7 martie, adică pe 27 februarie. În săptămâna 28 februarie-7 martie, credincioșii care vor să postească pot consuma orice alimente își doresc, mai puțin carne și bucatele făcute din sau cu carne. De aceea, această săptămână este numită din bătrâni săptămâna albă pentru că se pot consuma lactate.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii