Când încep lucrările la drumul expres ce va face legătura între autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia

de | 18.07.2021 15:08 | Actualitate, Politica si Administratie

De peste opt luni se lucrează la studiul de fezabilitate pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va face legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia.

Viitorul drum expres va fi unul esenţial pentru industria auto din ţara noastră, luând în calcul că va asigura o legătură extrem de rapidă între Bucureşti şi platforma industrială de la Mioveni, unde în afară de uzina Dacia sunt peste 50 de companii producătoare de componente auto şi peste 30.000 de salariaţi. Concret, viitorul drumul expres Piteşti-Mioveni va fi o prelungire a Autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, iar lungimea sa va fi una de 20 kilometri.

CITESTE SI Finalizarea tronsonului 1 al drumului expres Craiova-Pitești mai întârzie un an

Surse autorizate au precizat pentru adevarul.ro că lucrările ar trebui să înceapă până la finalul lunii septembrie 2022. În data de 29 octombrie 2020, CNAIR şi firma Search Corporation au semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru “Drum Expres Piteşti – Braşov: Sector Piteşti (A1 Centura Piteşti) – Mioveni (Centura Sud)ˮ.

CITESTE SI Un bun exemplu! Consiliile judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres de 90 de kilometri
“Contractul constă în realizarea serviciilor de proiectare aferente Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie. Durata de finalizare a serviciilor este de 18 luni de la data ordinului de începere, inclusiv obţinerea autorizaţiei de construire”, spun reprezentanţii CNAIR. Conform prevederilor contractuale, datele de predare ale documentelor sunt următoarele: studiul de fezabilitate – septembrie 2021; proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor – ianuarie 2022 şi proiectul tehnic – aprilie 2022. Până la 1 mai 2022 trebuie obţinută şi autorizaţia de construcţie. Practic, în varianta optimistă, lucrările la viitorul drum expres Piteşti-Mioveni ar trebui să înceapă în vara lui 2022.

sursa. https://adevarul.ro/

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii