Web Analytics
scris miercuri, 27.06.2018

Câmpulungul, centru de instruire la nivel mondial

5 arme poligon 1250În această lună, Guvernul României a aprobat Acordul tehnic încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Secretariatul tehnic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice privind desfăşurarea instruirii. Actul impus în urma aderării la o convenţie internaţională pentru interzicerea armelor chimice stabileşte faptul că activităţile de instruire în domeniu se vor desfăşura în doar două locaţii din România: Baza pentru Apărare şi Instruire CBRN din Câmpulung (Valea Poienii), în judeţul Argeş, şi Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie Bucureşti.
Baza pentru Apărare şi Instruire CBRN Câmpulung a fost Şcoală de Aplicaţie pentru Apărare NBC, unitate de elită în cadrul acestei arme, sub comanda generalului de brigadă doctor Nicolae Popescu. Unitatea este condusă acum de lt.col. Ovidiu Stănescu.

Câmpulungul, centru de instruire la nivel mondial

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...