Web Analytics

Un câmpulungean care a trăit în Olanda vrea să facă o alternativă la iluminatul clasic

de | 29.08.2019 13:18 | Actualitate

S-a născut la Câmpulung şi, deşi are doar 28 de ani, a stăruit în mai multe locuri. A făcut liceul la Bucureşti, apoi, printr-o bursă Erasmus, a studiat în Olanda, la Rotterdam. Acum s-a întors în România şi a ales Braşovul pentru a iniţia o afacere neobişnuită: crearea unei alternative la iluminatul clasic.

Răzvan Isac a dezvoltat afaceri inedite şi în Olanda, deprinzând experienţă în web development, online marketing şi fotografie. Opt ani a stat în Rotterdam, acolo unde a fondat singur sau cu asociaţi mai multe firme, cum ar fi Spaceship, o societate care ajută companiile să-şi atingă target-ul în materie de clienţi folosind machine learning, inteligenţa artificială şi date din peste 40 de milioane de site-uri comerciale, guvernamentale sau de pe reţelele sociale, sau Rentomato, un instrument dedicat gestionării contractului de închiriere a unei locuinţe dintre proprietari şi chiriaşi, şi JR, companie care oferă servicii fotografice. În Braşov a înfiinţat în acest an Hola Design & Production, după ce a beneficiat de un program guvernamental care stimulează întoarcerea românilor în ţară. A investit 20.000 de euro într-un atelier din Braşov unde îşi propune să realizeze lămpi şi sisteme de iluminat. Şi asta cât de curând, în maximum două luni, tocmai de aceea este în căutare de personal specializat pe inginerie electronică, în special.
Afacerea a pornit-o datorită pasiunii sale pentru fotografie şi lumină. La început a făcut câteva teste, iar primul produs realizat este o pereche de ochelari care modifică lumina, creată pentru petreceri şi festivaluri. Scopul este de a crea lămpi şi sisteme de iluminat destinate pieţei cu pretenţii din domeniul festivalurilor şi organizării de evenimente.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii