Web Analytics

Campanie pentru restaurarea casei Elisabetei Rizea

de | 11.07.2018 17:45 | Cultură

9 rizea 01 1252Au trecut 15 ani de la moartea eroinei Rezistenţei Anticomuniste din munţii Muscelului, Elisabeta Rizea, iar în acest răstimp casa în care a trăit nu a suportat lucrări de consolidare şi reabilitare, nefiind recunoscută de Ministerul Culturii drept casă memorială. Construcţia din 1931 este vizitată, de regulă, în week-end; atunci strănepotul Elisabetei, Bogdan Vârvoreanu, face pe ghidul pentru turişti. În luna aprilie a acestui an, casa a fost văzută şi de Principele Radu, atunci apărând şi ideea transformării acesteia într-un muzeu interactiv, cu sprijinul Casei Regale a României.

Între timp, însă, strănepotul Elisabetei Rizea a înfiinţat o asociaţie, împreună cu un grup de prieteni, prin intermediul căreia vrea să strângă fondurile necesare consolidării casei şi transformării ei în casă memorială. S-a lansat campania „Salvează Casa Memorială Elisabeta şi Gheorghe Rizea”, din satul Nucşoara, judeţul Argeş, pentru a se strânge cei aproape 30.000 de euro necesari restaurării imobilului.
Persoanele care doresc să contribuie la reabilitarea Casei Memoriale „Elisabeta şi Gheorghe Rizea” o pot face donând în contul: Lei: RO30BTRLRONCRT0383835101, deschis la Banca Transilvania.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii