Campanie de prevenire a consumului şi traficului ilicit de droguri, traficului de persoane şi criminalităţii

de | 5.09.2019 13:20 | Actualitate

În perioada 7-20 septembrie va avea loc o campanie naţională de informare şi prevenire în sistem integrat, în şcoli, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne.
Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Piteşti, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, derulează acest proiect destinat informării şi prevenirii riscurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Argeş, sub coordonarea Instituţiei Prefectului.
Activităţile din cadrul campaniei vor avea loc în instituţiile de învăţământ din mediul urban şi rural, în şcoli gimnaziale, licee şi colegii, sub sloganul „O şcoală sigură, fără droguri, trafic de persoane şi criminalitate!”.
Obiectivul specific al acestei campanii îl reprezintă creșterea gradului de informare, educare și conștientizare a elevilor, profesorilor și părinților cu privire la pericolele existente și a modului în care se pot proteja, precum și transmiterea unor recomandări preventive în domeniul consumului şi traficului ilicit de droguri, al traficului de persoane și al criminalității.
Planul de acţiuni cuprinde 39 de activități de prevenire a consumului și traficului ilicit de droguri, traficului de persoane și criminalității, în 39 de unităţi şcolare, dintre care 18 licee, 6 colegii şi 15 şcoli gimnaziale.
Debutul campaniei va avea loc în data de 8 septembrie a.c., când vor fi distribuite materiale informative în centre comerciale şi în alte locuri aglomerate. Pe data de 9 septembrie, reprezentanţii instituţiilor implicate vor transmite un mesaj unitar elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice prezente la manifestările dedicate începutului anului şcolar.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii