Web Analytics
scris joi, 24.10.2019

Campanie de informare şi sensibilizare a Apă Canal 2000: „Canalizarea nu este coş de gunoi”

Societatea Apă Canal 2000 SA se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei.
Prin campania de informare și sensibilizare, „Canalizarea nu este coș de gunoi”, operatorul de apă-canal din Argeș atrage atenţia publicului asupra câtorva aspecte legate de respectarea unor reguli pentru buna funcţionare a sistemului de canalizare.
Deşeurile menajere şi alte tipuri de deşeuri nu se aruncă în vasul de toaletă sau în chiuvetă, întrucât acestea înfundă reţelele interioare de canalizare, deteriorează utilajele din staţiile de pompare sau staţiile de epurare şi afectează buna funcţionare a serviciului. Utilizarea necorespunzătoare a canalizării ne afectează pe toţi. Durata de viaţă a instalaţiilor scade, costurile de întreţinere şi de operare cresc, la fel şi disconfortul creat de refularea apei uzate şi de inundarea imobilelor, fiind în final suportate de toţi membrii comunităţii.

Campanie de informare şi sensibilizare a Apă Canal 2000: „Canalizarea nu este coş de gunoi”

Reguli de utilizare a sistemului de canalizare

Nu aruncaţi în vasul de toaletă sau în chiuvetă următoarele produse: resturi alimentare, produse de igienă (tampoane, beţişoare urechi), scutece, resturi de ambalaje, materiale textile, materiale de construcţii (vopsele, diluanţi, moloz), medicamente, mucuri de ţigară, uleiuri şi grăsimi vegetale/animele, alte deşeuri.
Pentru deşeurile menajere, textile, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcţii trebuie folosite containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare. Nu aruncaţi în căminele de racord şi de vizitare pietre, moloz şi alte deşeuri! Nu acoperiţi cu pământ capacele căminelor de vizitare, îngreunând astfel munca personalului de întreţinere.
Dacă observaţi un capac de cămin spart sau care lipseşte, încercaţi să îl semnalizaţi şi anunţaţi la dispeceratul societăţii, telefon 0248/223237. Respectând regulile de utilizare a sistemului de canalizare demonstraţi grijă faţă de siguranţa locuinţei şi a comunităţii din care faceţi parte şi protejaţi mediul înconjurător!
M.S.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...