Web Analytics

Campanie de informare adresată stăpânilor de câini din Pitești: NU UITA SĂ STRÂNGI DUPĂ CÂINELE TĂU!

de | 20.02.2024 17:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Îngrijirea unui animal nu presupune doar afecțiune, ci și responsabilitate pentru sănătatea sa, dar și a celor din jur. Atunci când această responsabilitate este ignorată, comunitatea și mediul au de suferit. Astfel, ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor, Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, alături de Poliția Locală Pitești și de Consiliul Local Pitești, desfășoară, începând de miercuri, 21.02.2024, o campanie de informare adresată deținătorilor de câini din Pitești.

Această campanie vizează reamintirea prevederilor legale referitoare la comportamentul impus, prin Hotărâre de Consiliu Local, stăpânilor de câini din municipiul Pitești, în situațiile care presupun prezența patrupedelor în spațiul public. Responsabilitățile deținătorilor de câini, precum și sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea acestora sunt reamintite tuturor iubitorilor de animale, în cadrul campaniei de informare ce utilizează atât canale de comunicare online (mass media și social media), cât și mijloace de comunicare tipărite (flyere, afișe, ziare).

Scopul campaniei este acela de a informa și reaminti stăpânilor de câini regulile pe care sunt obligați să le respecte pentru a evita sancțiunile, dar și pentru a se bucura de tot ceea ce un câine aduce bun în viața oamenilor care îl îngrijesc, fără pericolul bolilor ce pot fi evitate:

Citește și Pitești: Nereguli în trafic amendate cu 11.055 de lei

CAMPANIE DE INFORMARE: NU UITA SĂ STRÂNGI DUPĂ CÂINELE TĂU!

Conform HCL 283/2021, art. 16, lit. J și art. 17:

-Deținătorii de câini sunt obligați să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative. În acest scop, însoțitorii sunt obligați să aibă asupra lor echipamentul necesar colectării dejecțiilor produse de câini.

-După colectare, punga va fi închisă etanș și va fi depusă în europubelă sau container.

Amenda este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei!

PE CÂT ESTE DE NEPLĂCUT, PE ATÂT ESTE DE PERICULOS!

PENTRU COPII:

-Din excrementele câinelui tău se pot transmite la om: Giardia, Salmonela, E.coli și viermi intestinali. Copiii cu vârste între 1 și 4 ani sunt cei mai predispuși la aceste infecții.

PENTRU CÂINELE TĂU:

-Excrementele nestrânse ale altor câini pot fi o sursă de contaminare chiar pentru câinele tău! Excrementele NU sunt fertilizante pentru sol, ci creează un mediu propice dezvoltării de bacterii periculoase, ușor transmisibile!

TE RUGĂM, STRÂNGE DUPĂ CÂINELE TĂU!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *