Web Analytics
scris luni, 15.06.2020

Camera Deputaţilor dezbate prelungirea mandatelor aleşilor locali

Camera Deputaţilor dezbate, luni, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali, având în vedere că alegerile locale din acest an nu se pot organiza la timp din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit News.ro. Legea, adoptată deja de Senat, prevede prelungirea mandatelor până la 1 noiembrie, reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor şi posibilitatea ca acestea să fie depuse online.

Camera Deputaţilor dezbate prelungirea mandatelor aleşilor locali

Proiectul de lege a fost iniţiat de Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis, din partea PSD, Florin Roman, din partea PNL şi Călin Popescu Tăriceanu, din partea ALDE.

Proiectul a fost adoptat de Senat în 12 iunie şi se dezbate de Camera Deputalilor, luni, de la ora 12.00, în condiţiile în care se primeşte raportul comisiilor.

Forma adoptată de Senat prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali – primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri – până la 1 noiembrie. Data alegerilor va fi stabilită de către Parlament, cu cel puţin 60 de zile înaintea votului.

Având în vedere condiţiile speciale impuse de pandemie, pentru aceste alegeri numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor va fi redus la jumătate şi se va putea prezenta o singură listă pentru susţinerea candidaturii primarului şi a consilierilor locali, la fel cu se va putea depune o singură listă pentru susţinerea candidaturilor la consiliile judeţene.

De asemenea, candidaturile şi listele de susţinători vor putea fi depuse online.

 

ACEST ARTICOL A FOST PRELUAT INTEGRAL DE PE WWW.BURSA.RO 

Distribuie!

0 Comentarii