Web Analytics
scris sâmbătă, 29.04.2023

Calinic, zeci de clerici și trei grupuri de copii vor participa la ceremonia religioasă de la Vlădești

Reamintim că Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va sfinți, luni, 1 mai, piatra de temelie a mănăstirii închinate lui Neagoe Vodă Basarab, care se construiește la Vlădești, în Argeș. În cadrul Sfintei Liturghii, Ierom. Cosma Giosanu va fi instalat egumen. 

Calinic, zeci de clerici și trei grupuri de copii vor participa la ceremonia religioasă de la Vlădești

Alături de ierarhul Argeșului, la prima liturghie oficiată pe locul mănăstirii vor sluji zeci de clerici, așa cum se anunță pe site-ul basilica.ro: Arhim. Vichentie Amariei, starețul Mănăstirii Secu din jud. Neamț; Ierom. Dionisie, Starețul Chiliei Colciu din Sf. Munte Athos; ieroschimonahii Ștefan Nuțescu și David Gălbează de la Schitul Lacu, Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale, părinți consilieri ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părinți de la mănăstiri din toată țara, iar răspunsurile la strană vor fi date de părinți de la Mănăstirea Sihăstria Neamțului și din Sfântul Munte Athos.

Vor mai cânta trei grupuri de copii: Ansamblul ,,Plaiurile Berchișeștiului” din județul Suceava, corul Școlii ,,Sf. Neagoe Basarab” din București și Grupul de cântece și dansuri populare ,,Brătia – Vladești”, format din elevi ai școlii din localitate.

Citește și Ziua Veteranilor de Război. „După ce auzi primul șuierat de proiectil, toată viața ți se resetează”

Din timpul lucrărilor pe șantier

La Vlădești s-au terminat lucrările de demolare și concasare și se fac pregătiri pentru marele eveniment de pe 1 mai.

Mai multe detalii, aici: Pe 1 mai se sfinţeşte locul unde se va ridica mănăstirea athonită de la Vlădeşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *