Web Analytics

Calinic recomandă de Bobotează: „Se respectă toate măsurile preventive, pentru a se evita orice neorânduieli nedorite”

de | 7.01.2021 13:04 | Actualitate

Patriarhia Română a anunțat măsurile speciale luate în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus: culoare speciale de acces, apă îmbuteliată în sticle de 1 litru, masca obligatorie și distanță de 1,5 metri între participanți. Întrebat despre cum se vor derula slujbele de Bobotează în acest an în Argeș, ÎPS Calinic ne-a declarat:
„Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se conformează întrutotul. În legătură cu desfășurarea slujbelor de la Bobotează ale anului 2021 se respectă toate măsurile preventive, pentru a se evita orice neorânduieli nedorite în niciun chip și pentru a se păstra ordinea recomandată oficial de către organele de Stat ale României și Patriarhia Română!”.
Citește și Credincioșii au luat cu asalt mănăstirea Curtea de Argeș, încă de aseară
Arhiepiscopul Calinic va oficia slujba de Bobotează din acest an la Catedrala Regală și Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș. Agheasma mare este la mare căutare în această zi specială pentru ortodocși care, în mod sigur, se vor duce în număr mare la biserici, ca să și-o procure pentru sănătatea lor și a familiei. În religia ortodoxă, apa sfințită are un rol extrem de important. În mod neelucidat, apa sfințită, denumită și agheasmă, nu se strică niciodată.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii