Web Analytics

Calinic a cerut aprobare patriarhului pentru procesiune cu moaştele Sfintei Filoteia

de | 16.04.2020 13:24 | Dezvăluiri

# Această ”drumeție duhovnicească prin toate orașele argeșene”, așa cum o numește arhiepiscopul, ar urma să aibă loc în a doua zi de Paște
Având în vedere numeroasele solicitări, Arhiepiscopia Argeșului a cerut binecuvântarea patriarhului pentru a organiza o procesiune cu moaștele Sfintei Filoteia (în popor i se mai spune și Filofteia), așa cum au avut loc și în alte eparhii. Evenimentul duhovnicesc se dorește a fi organizat luni, 20 aprilie, a doua zi de Paști, după cum ne-a confirmat chiar arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic.
„Sfânta Filoteia este născută odată cu țara aceasta, adică gândită și întrupată dintru începuturile noastre, din milostivirea Domnului Dumnezeu. Noi avem grijă de a nu ne grăbi la sugestiile care năvălesc pe diferite canale, asta cu gândul de a lua cele mai înțelepte măsuri, și de a nu ignora bunăvoința celor care voiesc doar binele și numai binele. Ne-am gândit că este potrivită o «vizită de lucru» a Sfintei Filoteia prin Mitropolia cea dintru început, spre care a privit și a ajutat-o în istorie; noi, din dragoste pentru ocrotirea Ei permanentă, am considerat-o «mitropolitul» Argeșului și Muscelului! Am făcut un demers oficial la Părintele Patriarh Daniel, cerându-i înalta binecuvântare și aprobare pentru ca și în Eparhia Argeșului și Muscelului să se facă o drumeție duhovnicească prin toate orașele argeșene, primind înalta învoială de a se săvârși aceasta luni, 20 aprile, a doua zi de Paști. Celelalte păreri personale, exprimate cu grabă de anumiți subiecți, frizează infantilismul sezonier. Sperăm că Sfânta Filoteia, ca întotdeauna, și de data aceasta, cu binecuvântarea Domnului Dumnezeu, ne va ajuta să ne vindecăm de toate bolile și neputințele, indiferent de către cine va fi însoțită în drumeția duhovnicească. Trebuie să o însoțim deopotrivă, cler și popor, cu credință și rugăciune, întru izbăvire grabnică!”- ne-a declarat chiriarhul.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii