Web Analytics

Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedinte ALDE: Andrei Gerea şi Tudor Pendiuc vor fi câştiguri ale Argeşului în Parlament

de | 8.12.2016 19:13 | Actualitate

Argeșul are șanse foarte mari să aibă cel puțin un ministru după alegerile din 11 decembrie. Președintele Senatului și copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, în cadrul unui interviu, că Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei și, ulterior, al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, se regăsește pe lista scurtă de posibili miniștri în viitorul Guvern. Tăriceanu a mai susținut că experiența în administrație a lui Tudor Pendiuc, ar însemna un mare plus pentru argeșeni dacă fostul primar al Piteștiului va ajunge în Senatul României.

Autostrada Pitești-Sibiu trebuie făcută în următorii patru ani

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de care nume se leagă privatizarea cu succes a uzinei Dacia, precum și construirea centurii ocolitoare a Piteștiului, a afirmat că, dacă ALDE va ajunge la guvernare, va face toate eforturile ca autostrada Pitești-Sibiu să fie finalizată în următorii patru ani. „Am constatat cu mare regret că cei care ar trebui să gândească strategia de dezvoltăre a infrastructurii transporturilor nu au fost capabili să înțeleagă care este importanța economică a autostrăzii Pitești- Sibiu. Nu doar pentru Argeș, ci și pentru sudul țării și în legătura spre vest. 
În momentul de față, zona de sud a României este cea care are ponderea cea mai mare în economia României. Autostrada Pitești- Sibiu este cea care asigură legătura relațiilor economice între partea de vest și cea de sud a României.
Este poarta care să poată duce produsele din vest către portul Constanța și invers. Este clar că nu au fost stabilite niște priorități.
România nu poate fi considerată o țară atât de săracă încât să nu își poată permite realizarea unui tronson de autostradă de 200 de kilometri într-un timp relativ scurt. Privesc cu multă amărăciune când văd master-planuri peste master-planuri și nu se concretizează nimic.
Cu experiența pe care o am ca prim-ministru, pot să vă spun că un astfel de proiect poate începe în cel mult un an, iar în trei ani se pot derula procedurile și lucrările acestei autostrăzi. Eu mă angajez că voi fi cel care va depune enorm de multă presiune pe viitorul Guvern, din care foarte probabil ALDE va face parte, și pe viitorii miniștri ai Transporturilor și ai Finanțelor pentru ca această investiție să fie finalizată în viitorul mandat”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Andrei Gerea, pe lista scurtă a ALDE cu propuneri de miniștri

Fostul prim-ministru a afirmat că vicepreședintele la nivel național, deputatul de Argeș Andrei Gerea este pe lista scurtă a posibililor miniștri în viitorul Guvern, dacă ALDE va forma majoritatea parlamentară.
„Pot să vă fac o mărturisire. Îl cunosc pe Andrei Gerea de când era foarte tânăr. De când a început activitatea politică în mediul liberal. Este unul dintre oamenii în care am avut încredere și i-am acordat încredere permanent, atât în Parlament, unde a ajuns în funcția de lider de grup, cât și ca ministru al Economiei.
După aceea, l-am susținut personal pentru a ajunge ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, unde a făcut o figură foarte bună, deși a avut un mandat de numai un an de zile. M-a surprins plăcut cu capacitatea sa de a sesiza problemele și de a găsi soluțiile. Vreau să mă pot baza pe oameni ca Andrei Gerea cu experiența pe care a căpătat-o în decursul activității de parlamentar și ministru, pentru a avea un grup puternic în viitorul Parlament. Și mai important, cred că, în acest fel, argeșenii vor avea întotdeauna un reprezentant care le cunoaște problemele, care este atașat de județ și care încearcă să rezolve problemele cu care toate comunitățile se confruntă.
Vă pot spune cu sinceritate că Andrei Gerea se află pe lista scurtă a viitorilor miniștri din partea ALDE.
Eu sunt un om foarte rațional. Primul obiectiv pe care trebuie să îl atingem este să câștigăm încrederea concetățenilor noștri de a intra în viitorul Parlament. Dacă vom avea această reușită, este un grad mare de probabilitate să facem o majoritate împreună cu PSD.  Dacă vom ajunge la guvernare, foarte probabil că da, Andrei Gerea va face parte din viitorul Guvern”, a mai arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Experiența lui Tudor Pendiuc, extrem de importantă în Parlament

Copreședintele ALDE a subliniat faptul că experiența pe care Tudor Pendiuc a acumulat-o, în cele două decenii de primar al Piteștiului, ar însemna un mare plus pentru județul Argeș dacă va fi transpusă într-un mandat de parlamentar.
„Am discutat și eu, și Daniel Constantin și Andrei Gerea cu Tudor Pendiuc și am ajuns la un consens: ar fi un lucru pozitiv dacă va ajunge în Parlament. Am văzut foarte mulți oameni normali și oameni politici care au fost acuzați de diferite fapte. Percepția care s-a creat în spațiul public a fost una negativă. Au fost deja practic judecați de opinia publică pentru ca în final să se dovedească a fi nevinovați. Nu ne gândim deloc la faptul că toți oamenii au o demnitate care trebuie respectată. Nu trebuie să judecăm pe nimeni după aparențe. Eu pe Tudor Pendiuc l-am apreciat pentru reușita sa în calitate de primar al Piteștiului. Am fost piteștean câțiva ani de zile. De fiecare dată când am venit la Pitești i-am întrebat pe oameni ce părere au despre evoluția orașului. Întotdeauna am recepționat mesaje pozitive în privința dlui Pendiuc.
Oamenii nu mai au nevoie de experimente, au nevoie de persoane care au dat dovada calității lor. Eu îl apreciez pe Tudor Pendiuc pentru ce a făcut în trecut și pentru ceea ce poate face în viitor”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Țintele ALDE în Argeș: un mandat de senator și unul de deputat

Fostul premier a stabilit și țintele pe care ALDE Argeș le are la alegerile parlamentare din această lună: obținerea a cel puțin un mandat de senator și a unuia de deputat. Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că principalul obiectiv al viitorilor parlamentari ALDE este acela de a nu-i dezamăgi pe argeșeni. De altfel, el și-a manifestat siguranța că argeșenii nu vor greși dacă vor alege ALDE la alegerile din 11 decembrie. „Avem obiective stabilite și ca număr de voturi, dar și în privința numărului de mandate de parlamentari. Îmi doresc foarte mult să obținem o poziție de deputat și una de senator. Argeșul a fost unul dintre județele cu performanțele cele mai ridicate în cadrul ALDE la alegerile locale și cred că această performanță se va regăsi și la votul din 11 decembrie. Dar ceea ce este cel mai important este ca reprezentanții noștri care vor ajunge în Parlament să nu îi dezamăgească pe argeșeni, să încerce să demonstreze că votul pe care l-au primit este nu numai un loc onorant pentru ei, dar și că îi obligă să lucreze în folosul comunității pe care o reprezintă”, a mai arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Comandat de ALDE Argeş. Executat de SC Jurnal C & G SRL. Cod unic de identificare: 11160008. Tiraj: 3.060

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii