Web Analytics

CALENDAR ORTODOX. Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora sunt prăznuite la data de 10 septembrie

de | 10.09.2020 08:41 | Actualitate

Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora sunt trei surori care au trăit în vremea împăratului Maximian Galeriu.

Ele au rămas orfane încă din fragedă prucie, retrase de restul lumii, adâncindu-se în rugăciuni neîncetate, în post şi fapte bune. Hristos s-a îndurat de ele şi le-a dăuit darul facerii de minuni în schimbul dragostei lor fierbinţi  şi nevoinţele la care se supuneau cu bucurie şi de bună voie. Credincioşii alergau la ele ca la un izvor de viaţă mereu când se aflau în nevoie, trupească sau sufletească. În Vremea lui Diocleţian ele au fost pârâte ca fiind creştine înaintea lui Fronton, guvernatorul provinciei Bitinia.

Chemate la judecate a fost impresionat de purtarea lor cuviincioasă şi de frumuseţea lor trupească şi deşi ele îşi măstruriseau făţiş credinţa, Fronton s-a oferit să le fie protector în cazul îl care se vor închina idolilor păgâni. Ele au refuzat spunând că mai bine mor împreună decât să se lepede de mirele ceresc. Fronton a poruncit ca Minodora, sora cea mai mare, să fie torturată şi ucisă înaintea celorlalte două şi în acest fel să le frângă credinţa.

După supliciu Mitrodora l-a înfruntat pe guvenatorul păgân făcându-l de ruşine. Acesta mânios a ordonat să fie bătută, arsă şi decapitată. Nimfodora, mezina familiei a murit sub numeroasele lovituri nemiloase de bici pe care i le adminirau călăii, ea mulţimindu-le de fiecare dată când era lovită gâsindu-şi şi ea odihna în împărăţia lui Hristos.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii