CALEIDOSCOP

de | 23.12.2010 17:55 | Cultura

Penitenciarul Piteşti este dat în folosinţă

În anul 1938 ministrul de interne Armand Călinescu a participat la darea în folosinţă a Penitenciarului din Piteşti, destinat deţinuţilor de drept comun. După 1949 se va transforma în închisoare politică, devenind pentru un timp lugrubul Centru pentru reeducare prin tortură sau Fenomenul Piteşti.

Doliu în Piteşti pentru decesul lui Petru Groza

La 7 ianuarie 1958 s-a decretat doliu în Piteşti pentru decesul lui Petru Groza (născut în 1884), preşedintele Prezidiului Marii Adunări Naţionale şi fost şef al Guvernului României între anii 1945 şi 1952.

Expirarea contractului de licenţă a Uzinei Dacia cu Renault

În anul 1978 a expirat contractul de licenţă a Uzinei Dacia de la Colibaşi cu firma franceză Renault. În continuare, prin forţe proprii apar variantele autohtone Dacia 1310 până în anul 2001, Dacia Break până în 2004, Dacia 1200, versiunea bicorp. În prezent Compania Dacia- Renault are o activitate diversificată, apariţii de noi modele, succese interne şi internaţionale de renume.

S-a editat în Piteşti singurul număr al ziarului Amicii URSS

La 16 octombrie 1934 se edita la Piteşti singurul număr al ziarului Amicii URSS, la Tipografia Ştefan Voiculescu, iniţiativă mijlocită de Asociaţia Naţională cu acelaşi nume.

Construirea Halei Mici

În anul 1924 comisia interimară a oraşului Piteşti a hotărât construirea Halei Mici (pentru peşte), licitaţie câştigată de antreprenorul Guido Rosazza la 3 februarie 1925, deviz 1.700 de lei. Clădirea se va demola însă după 1962.
(Informaţii selectate din “Piteşti, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed