Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Caleidoscop

Şcoala Normală de Învăţători, susţinută de prefect

Pe 15 iunie 1933, în ziarul piteştean ”Presa” a apărut un articol semnat de prefectul judeţului Argeş, Ion I. Rădulescu, în favoarea menţinerii în oraş a Şcolii Normale de Învăţători „Alexandru Odobescu”, existentă din anul 1919.

Caleidoscop

Deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti

În anul 1951 are loc deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti, în prezent Biblioteca Judeţeană Argeş ”Dinicu Golescu”, directori de-a lungul anilor – Mircea Ştefănescu, Marcel Ghibernea, Petre Popa, Silvestru Voinescu şi Octavian Mihail Sachelarie. O instituţie urbană cu acest profil este atestată documetar la 1880.

Lucrări inițiale la Întreprinderea de Stofe Argeșeana

1967 – lucrări inițiale în vederea realizării Întreprinderii de Stofe Argeșeana, Platforma Industrială Pitești-Nord, antreprenor general Trustul de Construcții Industriale Pitești. Prin privatizare, SC Argeșeana SA, astăzi activitate productivă pentru alte domenii, extinderea și modernizarea spațiilor, firmă germană, o nouă denumire.

Citește și Pitești. Atelier de icoane pe sticlă, în Piața Primăriei

Centenarul Independenței de Stat a României

1977, mai 9. Un grup de 30 de piteșteni a participat la sărbătorirea Centenarului Independenței de Stat a României, București (Pavilionul Expoziției Naționale, Stadionul 23 August, astăzi Național Arena). În Argeș, printre alte inițiative, Expoziție tematică de maximafilie, Asociația Filateliștilor din România, Filiala Pitești, președinte Filaret Ichim.

Zilele culturii tunisiene

1984, mai 4-8. În Piteşti, Zilele culturii tunisiene, la deschidere, ambasadorul acestei ţări în România, Mohamed Moktar El Zannad, reprezentanţi ai Institutului Român pentru Relaţii Culturale cu Străinătatea, ziarişti, oameni de artă.

Combinatul Petrochimic Pitești, la două decenii de la punerea în funcțiune a primei capacități de producție

1986, septembrie 20. Combinatul Petrochimic Pitești a sărbătorit două decenii de la punerea în funcțiune a primei capacități de producție de pe Platforma Industrială Pitești-Sud, Fabrica de Negru de Fum, astăzi dezafectată.
(Informaţii selectate din „Piteşti – 630, memento”, de Petre Popa)

Citește și Tabără de toacă la Muzeul Golești

Citește și Dr. Viorel Pătraşcu îşi lansează la Piteşti a noua carte de călătorii

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...