Web Analytics

Caleidoscop

de | 10.05.2017 16:45 | Cultură

8 ElenaCuzaBanchet la palatul administrativ din Pitești în cinstea Elenei Cuza

1863, octombrie 4. Elena Cuza, soţia domnitorul Alexandru Ioan Cuza, vizitează Piteştiul. Ea a fost întâmpinată cu ghirlande din frunze de stejar. Autorităţile locale şi judeţene au organizat în cinstea ei un banchet la palatul administrativ, la care a fost prezentat şi un concert de muzică românească.

Închiderea şcolii naţionale din Pitești

1848, noiembrie 1. Școala naţională din Piteşti a fost închisă, iar profesorii suspendaţi din posturile lor, pe motiv că au participat activ la evenimentele revoluţionare. Clădirea şcolii a intrat sub jurisdicţia trupelor străine.

A fost deschisă la Pitești o școală comercială elementară particulară

1899, octombrie 3. A fost deschisă la Pitești o școală comercială elementară particulară, inițiator, Grigore T. Coandă, directorul Băncii Populare (1899).

Lucrarea „Planul orașului Pitești” de la 1859

1859, iunie 22. Inginerul ocolului, Ioan Livanditu, amintit anterior, a nominalizat pe topograful Ion Doda pentru ridicarea Planului orașului Pitești. Lucrarea încheiată la 28 februarie 1863 s-a supus spre aprobare în ziua de 17 septembrie 1863.

S-a înființat un atelier de confecționat cazane

1868. Micul întreprinzător Tudor Nicolau deschide un atelier de confecționat cazane, devenit mai târziu, Fabrica de Aramă și Cazane de Țuică Frații Dinescu.

Bombardament german asupra Piteștiului soldat cu șase răniți

1916, noiembrie 9. Avioane germane au bombardat orașul Pitești, înregistrându-se șase răniți și anumite pagube materiale.

Tot sprijinul pentru reușita în alegeri a Blocului Partidelor Democrate

1946, noiembrie 6. Generalul Romulus Dimitriu, comandantul Corpului 7 Armată, comandanții de regimente din Divizia Horia, Cloșca și Crișan au declarat tot sprijinul pentru reușita în alegeri a Blocului Partidelor Democrate, întâlnire publică, sala Teatrului Comunal din Pitești.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii