Web Analytics
scris joi, 27.04.2017

Caleidoscop

8 01Primul mandat de deputat de Argeş pentru Elena Ceaușescu

La 9 martie 1975 au loc alegeri pentru Marea Adunare Naţională, în reşedinţa judeţului Argeş, deputat, Circumscripţia Electorală Nr. 1 Piteşti-Sud, Elena Ceauşescu, mandat reînnoit, 1980 şi 1985.

Caleidoscop

Ştefan Babik a fost fondatorul Cimitirului şi al Capelei Sfântul Gheorghe din Piteşti

Farmacistul Ştefan Babik (1813-1894) a fost fondatorul Cimitirului şi al Capelei Sfântul Gheorghe din Piteşti. Tot pe cheltuiala lui, farmacistul a dat comandă pentru ceasul mecanic care a fost instalat în turla Bisericii Sfântul Nicolae, care se afla în centrul Piteştiului şi care a fost demolată de comunişti. Ceasul se află la ora actuală la Muzeul Judeţean din Piteşti.

Vila Florica a intrat în proprietatea Gospodăriei de partid

În anul 1948, Conacul Brătienilor de la Ştefăneşti a intrat în proprietatea Gospodăriei de partid condusă de comunişti. La mijlocul anilor ’70, conacul de la Florica a devenit locuinţa prim secretarului Ion Dincă, zis Teleagă, care s-a mutat aici cu familia.

Primele autoturisme Dacia au fost prezentate participanților la parada din Pitești

1969, august 23. Primele 25 de autoturisme Dacia 1100, fabricate la Colibași, au fost prezentate participanților la parada din Pitești, consacrată Sărbătorii Naționale a României, un număr egal marcând același moment și în capitală.

Se deschide Casa Pionierilor din Pitești

1954, august 23. Se deschide Casa Pionierilor din Pitești, astăzi Clubul Copiilor. În 1962, primea, de la Inspectoratul Silvic Argeș, actuala clădire, strada Trivale. Numeroase cercuri științifice și artistice, concursuri, activități externe. Printre directori, Constantin Fulgeanu, Emil Plăpceanu, Stănel Badea, Ștefania Dragnea, Vergil Calciu, Ecaterina Popescu.

Investiţii majore în Piteşti

Între anii 1966 şi 1970 investiţiile de stat pentru dezvoltarea localităţii Piteşti s-au ridicat la fabuloasa sumă de 9,4 miliarde de lei, construindu-se concomitent cu marile unităţi economice nu mai puţin de 9.300 de apartamente.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...