Participanții la sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea Patriarhiei în frunte cu Iustinian au trecut prin Piteşti
1975, noiembrie 3. Au trecut prin Piteşti spre Curtea de Argeş, participanţii la festivităţile internaţionale din Bucureşti, prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Patriarhiei Române, 90 de ani de la acordarea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, 1.650 de ani de la întrunirea Sinodului Ecumenic de la Niceea (325, primul) şi 375 de ani de la unirea Ţărilor Române sub Mihai Viteazul. Oaspeţii importanţi: patriarhii Pimen al Moscovei şi Rusiei, Macarie al Bulgariei, Iustinian al României, mitropoliţii Meletios al Franţei, Elias de Tripoli, Vasile al Varşoviei, Stephanos de Triphilia şi Olimpia, episcopul Pachomios din Egipt.
Deschiderea la Grupul Şcolar al Uzinei Dacia Colibaşi a Institutului de Subingineri Piteşti
1969, octombrie 1. Deschiderea la Grupul Şcolar al Uzinei Dacia Colibaşi a Institutului de Subingineri Piteşti, subordonat iniţial Politehnicii din Bucureşti, prorector Suzana Gâdea, transferat, în anul următor, la Piteşti, primul decan Gheorghe Poţincu, astăzi Facultatea de Medicină şi Tehnologie, Universitatea din Piteşti.
Prima femeie avocat înscrisă în Baroul Argeș a fost Margareta Paximade
Septembrie 1920. Margareta Paximade este prima femeie avocat, care s-a înregistrat în Baroul Argeş. Spre deosebire de alte barouri din ţară, avocaţii argeşeni nu s-au opus înscrierii colegei lor în barou. Exemplul ei a fost luat şi de alte femei, care au avut curajul să-şi câştige existenţa din practicarea avocaturii şi să se înscrie în baroul argeşean după cum urmează: Maria Zoe Tărtăşescu (1929), Elisabeta Negreţu (1932) şi Sofia Giuroiu în 1939, singura care şi-a exercitat profesia pâna la ieşirea la pensie.
Deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti
În anul 1951 are loc deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti, în prezent Biblioteca Judeţeană Argeş „Dinicu Golescu”, directori de-a lungul anilor Mircea Ştefănescu, Marcel Ghibernea, Petre Popa, Silvestru Voinescu şi Octavian Mihail Sachelarie. O instituţie urbană cu acest profil este atestată documetar la 1880, Centenar sărbătorit în anul 1980.
Apel sub arme, la Garnizoana Piteşti
La 10 octombrie 1947 are loc Apelul sub arme, la Garnizoana Piteşti, pentru citirea Ordinului General Nr. 26, cu privire la intrarea în vigoare a Tratatului de Pace de la Paris (10 februarie 1947).
(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)