George Topârceanu s-a căsătorit cu educatoarea Victoria Iuga
1912. Poetul George Topârceanu s-a căsătorit în anul 1912 cu marea iubire a vieţii lui. Aceasta era Victoria Iuga, educatoare în satul muscelean Nămăieşti. Iubirea dintre cei doi s-a înfiripat încă din adolescenţa poetului, care după spusele lui a fost cea mai frumoasă perioadă a vieţii petrecute pe plaiurile muscelene. În acelaşi an, 1912, s-a născut şi unicul lor fiu, Gheorghe, care s-a stins din viaţă la 66 de ani şi a fost înmormântat la Nămăieşti.
Prima expoziție concurs agricolă la Piteşti
August 1882. S-a organizat la Piteşti prima expoziţie concurs agricolă. Pe lângă premiile şi recompensele compuse din diplome, medalii şi diferite instrumente agricole, sătenii participanţi la concurs au mai primit şi bani. În acelaşi an, în luna octombrie s-a desfăşurat un concurs pentru cea mai bună arătură, pe un teren lângă Piteşti.
Profesorii au strâns bani pentru soldaţii argeşeni plecaţi pe front
În vara anului 1877, cadrele didactice din Piteşti au decis să îi sprijine pe soldaţii argeşeni plecaţi pe front. Profesorii au organizat reprezentaţii teatrale din care au adunat suma de 300 de lei. Banii au fost depuşi la Prefectură, ca o contribuţie obştească în favoarea luptătorilor români de pe frontul din Bulgaria. Pe 13 noiembrie 1877, locuitorii Piteştiului au sărbătorit căderea Rahovei şi ulterior capitularea Plevnei.
Congresul național la Pitești al tuturor corespondenților de ziare
1913, mai 21-23. S-au desfășurat la Pitești lucrările Congresului național al tuturor corespondenților de ziare din țară și de peste munte, fiind susținută ideea unirii românilor din provinciile noastre istorice.
Deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti
În anul 1951 are loc deschiderea Bibliotecii Regionale Piteşti, în prezent Biblioteca Judeţeană Argeş „Dinicu Golescu”, directori de-a lungul anilor Mircea Ştefănescu, Marcel Ghibernea, Petre Popa, Silvestru Voinescu şi Octavian Mihail Sachelarie. O instituţie urbană cu acest profil este atestată documentar la 1880, Centenar sărbătorit în anul 1980.
Intrarea în vigoare a Tratatului de Pace de la Paris
La 10 octombrie 1947 are loc Apelul sub arme, la Garnizoana Piteşti, pentru citirea Ordinului General Nr. 26, cu privire la intrarea în vigoare a Tratatului de Pace de la Paris (10 februarie 1947).
(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)