Web Analytics
scris joi, 07.01.2016

Caleidoscop

Se înfiinţează primăria la Piteşti

În 1831, la Piteşti, se înfiinţează primăria oraşului, numită la vremea respectivă maghistrat. Conducerea primăriei era încredinţată sfatului orăşenesc format din trei membri aleşi anual de deputaţi. Membrilor sfatului orăşenesc li se impuneau următoarele condiţii: să fie români, să locuiască în oraş, să aibă vârsta minimă de 30 de ani şi o avere imobilă de 8.000 de lei. Primele alegeri pentru sfatul orăşenesc din Piteşti au avut loc la 21 octombrie 1831 când preşedinte a fost ales Mihai Popescu.

Primul medic din Piteşti a fost Constantin Iosif Beneş

Pe 1 decembrie 1835, locuitorii Piteştiului sunt anunţaţi de conducerea primăriei că oraşul îl va avea ca medic pe Constantin Iosif Beneş. Contractul acestuia a fost încheiat pe un an de zile, suma primită de doctor fiind de 4.000 de lei.

Prima ediție a Târgului Olarilor

1982, mai 26 – iunie 6. Târgul Olarilor, inițiat de Consiliul Județean pentru Cultură Argeș și Primăria Pitești, spațiu Târgul Săptămânal, gestionat de Complexul Muzeal Golești, director Vasile Novac, ediții succesive, inclusiv, în 2007, coordonatori Constantin Iliescu, Filofteia Pally.

Balcaniada Studenților și Tinerilor Cercetători în Matematică s-a desfășurat la Pitești

1982, august 28 – septembrie 2. În Pitești, Balcaniada Studenților și Tinerilor Cercetători în Matematică, ediția VI, președintele juriului, academicianul Nicolae Teodorescu, secretarul Comisiei de organizare, Gheorghe Petrescu.

Festivalul Național al Filmului Științific

1982, noiembrie 8-14. Festivalul Național al Filmului Științific, ediții ulterioare, la Pitești, din doi în doi ani, până în 1990, coordonator Corneliu Necula.

Delegație poloneză în vizită la Pitești

1984, mai 7-11. Delegație a voievodatului Tarnow, din Polonia, condusă de Stanislaw Opalco, în vizită la Pitești, stabilirea principiilor Protocolului de înfrățire cu județul Argeș.

(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...