Constantin Dobrogeanu-Gherea a vizitat Piteştiul
La 16 octombrie 1877 doctrinarul de stânga, Constantin Dobrogeanu-Gherea (1855-1920), în efortul pentru constituirea Partidei socialiste din România a venit la Piteşti, unde a discutat cu militanţii locali, medicul Nicolae Codreanu de la Spitalele de campanie şi Bonifaciu.
Te-Deum la Piteşti pentru cei 5 ani de domnie ai regelui Mihai
La 6 septembrie 1945 s-au celebrat la Piteşti cinci ani de domnie ai regelui Mihai I de România. La Te-Deum-ul de la Catedrală au participat ofiţeri, subofiţeri şi trupă din Garnizoana Piteşti, oficialităţi locale şi numeroşi cetăţeni.
Edificarea Sinagogii din Piteşti
Între anii 1920 şi 1924 se edifică Sinagoga Piteşti, instituţie semnificativă pentru cultul mozaic din România, astăzi, pe strada Eroilor. În 2008 existau la Piteşti 48 de familii mixte, unul din soţi fiind evreu.
Piteştiul era vizitat de diplomatul austriac Ludovic de Kreuchely
La 20 noiembrie 1920 oraşul Piteşti primea vizita diplomatului austriac Ludovic de Kreuchely, însoţit fiind de contele de Schladen, ambasadorul Prusiei la Istanbul. Ispravnicul judeţului Rasti, era cunoscător al mai multor limbi europene.
Conferinţa Drumarilor din România, la Piteşti
Între 8 şi 10 octombrie 1986 s-a desfăşurat la Piteşti Conferinţa Drumarilor din România, ediţia a VII-a, cu participare naţională. Inaugurarea Expoziţiei permanente „Drumurile argeşene şi muscelene”, şef al Secţiei Judeţene Argeş de specialitate, inginerul Ion Gheorghe.
Este dată în folosinţă Grădina de Vară
La 23 august 1958 este dată în folosinţă Grădina de Vară a Teatrului Alexandru Davila, aflată în zona centrală a oraşului, scenă utilată pentru reprezentaţii, orgă de lumini, cabină de proiecţie, folosită frecvent inclusiv pentru spectacole cinematografice, acum, parţial, dezafectată.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)