Web Analytics
scris miercuri, 10.06.2015

Caleidoscop

În 1838 Piteştiul avea 4.015 locuitori

1838. Dintr-o Catagrafie, efectuată de oficialitățile române, rezultă că orașul Pitești avea 4.015 locuitori, 790 de case, 719 pogoane de arătură, un număr apreciabil de animale și pomi.

A fost înfiinţat în Piteşti un Obor de vite

1840. A fost înființat în Pitești, cu aprobări superioare, un Obor de vite, urmărindu-se stimularea creșterii și comercializării animalelor.

Lucrători şi calfe din Piteşti au ars Regulamentul organic

1848, septembrie 8. Lucrători și calfe din Pitești, împreună cu târgoveți, meșteșugari și țărani din apropiere au ars Regulamentul organic și Arhondologia, inițiativă a preoților Toma Popescu și Dincă din Mușătești.

Generalul Charles de Gaulle a vizitat municipiul Piteşti

1968, mai 17. Municipiul Piteşti a fost vizitat de preşedintele Franţei, generalul Charles de Gaulle (1890-1970).

Demolări în perimetrul central al Piteştiului

1969-1970. Demolări în perimetrul central al municipiului Piteşti, fiind demolate, pentru reconstrucţia aşezării, mai multe clădiri de la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX (Hotelul Bristol, strada Victoriei, Casele Broşteanu, Paraschiv, Tatomir, Steriade, mici magazine, diverse instituţii).

Intră în producţie Întreprinderea de Stofe Argeşeana

1969. Intră în producţie pe Platforma Industrială Piteşti-Nord, Întreprinderea de Stofe Argeşeana, astăzi total restructurată, Fabrica de Bere, demolată în 2008, Fabrica de Pâine, Fabrica de Preparate din Carne, extinderea Vinalcool, numeroase antrepozite.

Deschiderea Institutului de Subingineri Piteşti

1969, octombrie 1. Deschiderea la Grupul Şcolar al Uzinei Dacia Colibaşi a Institutului de Subingineri Piteşti, subordonat iniţial Politehnicii din Bucureşti, prorector Suzana Gâdea, transferat, în anul următor, la Piteşti, primul decan Gheorghe Poţincu, astăzi Facultatea de Medicină şi Tehnologie, Universitatea din Piteşti.

(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...