30.000 de ostaşi transilvăneni au fost cantonaţi în Piteşti
În anul 1522, în cadrul alianţei militare dintre Ioan Zapolya, voievod al Transilvaniei şi Radu de la Afumaţi, domn al Ţării Româneşti, aproximativ 30.000 de ostaşi transilvăneni, conduşi de Ianoş, au ajuns la Piteşti.
Domnitorul Vlad Vintilă de la Slatina a somat negustorii piteşteni
Vlad Vintilă de la Slatina, domn al Ţării Româneşti a trimis o notificare negustorilor piteşteni, în data de 18 septembrie 1533, prin care-i soma să-şi plătească dările vamale la Vidin.
Boierii potrivnici Curţii au fost ucişi
Trancquillo Andronico, secretarul lui Aloisio Gritti, veneţian în slujba Porţii, aminteşte în însemnările sale presiunea suportată în tabăra stabilită la Piteşti, făcută de susţinătorii domnului Ţării Româneşti, Vlad Vintilă, căruia a trebuit să-i predea, în schimbul eliberării, pe boierii potrivnici Curţii, care au fost ucişi. Printre opozanţi s-au aflat Vâlsan Furcovici, mare logofăt, Stan din Bujoreni, mare pârcălab şi Peia, mare portar.
Căpitanul Joseph Gabriel Monnier s-a oprit şi la Piteşti în călătoria sa din Turcia spre Franţa
La 1786, poştalioanele care veneau din străinătate opreau şi la Piteşti, întrucât aici se găsea o staţie de poştă. În acelaşi an, pe 15 septembrie, căpitanul Joseph Gabriel Monnier călătorind din Turcia spre Franţa s-a oprit şi la Piteşti. El a fost găzduit şi ospătat de ispravnicul Frangopol.
Un veteran de război scoate revista Coroana de Oţel a României
În anul 1906 apare la Piteşti publicaţia bilunară Coroana de Oţel a României. Redactorul, proprietarul şi girantul revistei era Gheorghe Drăghescu, mic întreprinzător, veteran al Războiului de Independenţă.
Amenajarea mai multor lacuri de acumulare
1970-1979. Amenajarea lacurilor de acumulare și a hidrocentralelor Budeasa (11,5 Mw), Bascov (7,5 Mw), Pitești (7,5 Mw), Golești (8,0 Mw), surse sistematizate de apă, baze nautice și de agrement, stații de epurare, coordonator Nicolae Păunescu.
Se înfiinţează societatea „Beton şi fier”
În anul 1908 se înfiinţează societatea română „Beton şi fier”. Iniţiatori au fost Dimitrie Dima şi alte personalităţi ştiinţifice şi tehnice ale momentului. Sediul societăţii va fi casa Dimitrie Dima, ridicată de acesta în anul 1901.
(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)