Henri Trenk a pictat mai multe mănăstiri din Argeș
Pe 19 mai 1861, pictorul Henri Trenk depune la Minister o serie de 16 tablouri din albumul care cuprindea imagini cu mănăstirile din Argeş şi Vâlcea. Între acestea se afla şi tabloul în sepia reprezentând Schitul Trivale.
Titu Maiorescu a mulțumit primarului Piteștiului pentru că a fost ales deputat de Argeş
În data de 6 iunie 1871, Titu Maiorescu îi mulţumeşte primarului Piteştiului, printr-o scrisoare, pentru alegerea sa ca deputat al Colegiului IV Argeş. N-a rămas de pe urma sa decât iniţiativa restaurării bisericii de la Curtea de Argeş.
Primăria Pitești comandă arbori ornamentali austrieci pentru Parcul Trivale
Primăria Piteşti comandă, în martie 1902, contelui austriac Thedeus Graf Lubenschi puieţi de arbori ornamentali pentru Parcul Trivale. În comandă se aflau: brazi, pini austrieci, pini rigida, pini cembra, molizi şi măslini sălbatici.
Telegramele erau distribuite în Pitești de către copii
În 1905, pentru distribuirea telegramelor în mediul urban au fost angajaţi 105 copii. Aceştia primeau un salariu de 20 lei pe lună, plus îmbrăcăminte.
Preotul Ion Panțurescu este numit protoiereu al judeţului Argeş
Pe 15 mai 1908, Ion Panţurescu, licenţiat în teologie, preot al bisericii Buna Vestire din Piteşti este numit protoiereu al judeţului Argeş în locul preotului Platon Ciosu, acuzat de luare de mită.
Episcopul Gherasim Timuş a sfinţit biserica Sfânta Vineri
Biserica Sfânta Vineri din Piteşti a fost sfinţită pe 19 octombrie 1908, de către episcopul Gherasim Timuş. Costurile lucrării au fost estimate la aproximativ 250.000 lei.
Vila Florica a intrat în proprietatea Gospodăriei de partid
În anul 1948, Conacul Brătienilor de la Ştefăneşti a intrat în proprietatea Gospodăriei de partid condusă de comunişti. La mijlocul anilor ’70, conacul de la Florica a devenit locuinţa prim secretarului Ion Dincă, zis Teleagă, care s-a mutat aici cu familia.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)
0 Comentarii