Web Analytics

Câine bătut şi ucis cu bestialitate la Bascov

de | 18.12.2017 09:20 | Actualitate

caine bascovCaz de o cruzime înspăimântatoare în comuna Bascov, judeţul Argeş: un câine bătut şi ucis cu bestialitate prin ştrangulare cu o sârmă şi ţintuit de stâlpul gardului.

În data de 16 decembrie, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a fost sesizată că un câine a fost spânzurat de un gard. La fața locului reprezentanții FNPA au găsit un câine, care era țintuit la nivelul gâtului cu o sârmă de stâlpul unui gard, iar capul, ochii, nasul, gura erau pline de sânge. Plin de sânge era și stâlpul de lemn, o țeavă și o bâtă.

Câinele a fost schingiuit și apoi ucis cu o cruzime incredibilă. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar ulterior a fost solicitată și prezența medicului veterinar concesionar pentru verificarea identității câinelui în cazul în care ar fi avut microcip și deci proprietar.

Animalul se pare că este un câine fără stăpân, iar din cele aflate până în prezent, această crimă s-a petrecut în cursul dimineții și se vehiculează și un nume al făptașului.

În conformitate cu legea 205/2005 privind protecţia animalelor modificată şi republicată în 2014, ”uciderea, maltratarea şi schingiuirea animalelor” reprezintă infracţiuni sancţionabile cu închisoare de până la 1 an. Prea puțin pentru o faptă de o asemenea cruzime, pentru un individ care demonstrează astfel şi că reprezintă un grav pericol social.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii