Un excelent sculptor și portretist piteștean, N. Georgescu, a realizat, la începutul anilor 2000, un sugestiv bust al mareșalului piteștean Ion Antonescu, fost Conducător al Statului Național-Legionar (1940-1941) și premier până la 23 august 1944. Dl. N. Georgescu îl vedea amplasat în centrul Piteștiului, după ce va fi fost turnat în bronz, dar, între timp, în 2002, Guvernul Năstase a dat o lege prin care cei care erau considerați simboluri ale fascismului au primit interdicție de a fi omagiați în vreun fel. Vă aduceți aminte că, la un moment dat, strada Smeurei din Pitești a primit denumirea de „Ion Antonescu”, iar după apariția legii s-a revenit la „Smeurei”. Bustul lui Țuțea de la Boteni, omul care a stat 13 ani în temnițele comuniste, încă rezistă…
Bustul lui Antonescu a rămas doar o operă de artă în gips pe care se așterne praful dintr-o încăpere, departe de public. Mai mulți ani s-a aflat într-un birou din Primăria Pitești. Nu putea fi expus. Așa au procedat și naziștii, cu operele de artă realizate de evrei sau dedicate unor savanți evrei. La arderi de cărți încă nu am ajuns. Oricum ar fi, cel puțin la Pitești, Antonescu e considerat un erou al României. Dar trebuie să facem precum naziștii de secol trecut, pe linia corectitudinii politice, să-l interzicem! Nu știu dacă pentru o mie de ani, istoria are ciclurile ei neștiute… Personal, cred că pentru o sută, având încredere în profețiile lui Mircea Eliade, o altă victimă a corectitudinii politice încă de pe la 1970. Eliade știa că peste 100 de ani va fi repus în drepturi și avea răbdare. Așadar, pe la anul 2070, în Pitești va fi dezvelit bustul lui Antonescu! Punem pariu!
Citește și Mareşalul Ion Antonescu, cu poezia lui Goga în raniţă
Citește și 1 iunie 1946: Mareşalul Ion Antonescu este executat la Jilava
Statuia lui Ion Antonescu ar putea fi expusă și acum, lângă statuile altor dictatori naționaliști verzi, roșii sau negri. Nu este nevoie să se aștepte până în 2070. Iar arta este artă, nu are de-a face cu ideologiile politice.