Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Business Insider: China își pregătește armata de război

Xi Jinping elimină comandanții militari pe care el îi consideră nedornici sau incapabili să pornească la război, potrivit analiștilor militari citați de Business Insider.

Business Insider: China își pregătește armata de război

Citește și:Edilul a recunoscut fapta şi a detaliat cum a dat foc Primăriei Beleţi-Negreşti

Liderul chinez „încearcă să preia controlul armatei și cred că se gândește că are nevoie de ofițeri care sunt pregătiți să lupte cu adevărat”, a spus Gordon Chang, cercetător de la Institutul Gatestone și autorul unei cărți intitulate „China merge la război”.

„Există senzația că mulți dintre ofițerii de rang înalt ai Chinei nu doresc să lupte”

„Există senzația că mulți dintre ofițerii de rang înalt ai Chinei nu doresc să lupte”, spune Gordon Chang. „Și așa că avem de fapt o forță condusă de un corp de ofițeri care sunt ambivalenți despre plecarea la război.”

El consideră că Xi Jinping îi dă afară pe ofițeri cel mai probabil pentru că nu vor să meargă la război. Gordon Chang îl citează pe generalul forțelor aeriene chineze Liu Yazhou, care a avertizat împotriva declanșării unei invazii a Taiwanului și care a primit o condamnare la moarte cu suspendare în februarie 2022, potrivit AsiaNews.

„Înlăturarea [celor nouă ofițeri] arată că Xi ar trebui să fie îngrijorat de calitatea oamenilor și a echipamentului în care a investit în ultimul deceniu”, a spus și Joel Wuthnow, cercetător al Centrului pentru Studiul Afacerilor Militare Chineze al Universității Națională de Apărare din Washington, DC.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole