Web Analytics

Bursele sociale pentru studenţi vor creşte de la 580 la 900 lei. Alte motivații universitare

de | 11.10.2023 14:00 | Actualitate, Cultură, Home, Jurnalul Universitar, Politica si Administratie

Cuantumul minim al bursei sociale pentru studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare finanțate din bugetul de stat va creşte de la 580 lei la 900 lei, după cum prevede un ordin al Ministerului Educaţiei, cu referire la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

Citește și: Supraimpozitarea în trepte a pensiilor de serviciu, aprobată de Senat

Potrivit Agerpres, ordinul prevede şi creşterea cuantumului bursei pentru studenţi şi doctoranzi înmatriculaţi în anul III şi IV, de la 1.700/1.950 lei la 3.200 lei.

De asemenea, bursa de studiu pentru licenţă didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, va fi în valoare de 3.158 lei.

Cât priveşte acordarea de burse de excelenţă olimpică internaţională studenţilor de la stat înmatriculaţi în anul I licenţă care au obţinut premiile I, II sau III la olimpiadele şcolare internaţionale, cuantumul va fi:
# 3.300 lei pentru premiul I; # 2.475 lei pentru premiul al II-lea; # 1.650 lei pentru premiul al III-lea.

Cuantumul burselor de performanţă, bursa de performanţă sportivă, bursa pentru învăţământ dual şi bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituţiei de învăţământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administraţie, conform sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *