Bursele europene au început tranzacţiile de joi în scădere puternică

de | 24.02.2022 12:07 | Actualitate, Economie, Home

Bursele europene au deschis joi tranzacțiile în scădere puternică, urmând evoluţia negativă a pieţelor de capital la nivel mondial, în urma invadării Ucrainei de către forţele militare rusești.

Indicele paneuropean STOXX 600 este în declin cu 3,25%, DAX al bursei din frankfurt cu 4%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 3,13%, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra coboară cu 2,42%.  Indicele FTSE MIB al bursei din Milano scade cu 2,95%.

Citește și: Ciprian Neculăescu a depus jurământul în calitate de subprefect

Vladimir Putin a ordonat forţelor ruse să invadeze Ucraina, o mişcare care se anticipează că va declanşa noi sancţiuni împotriva Moscovei. Forţele ruse au tras rachete în mai multe oraşe ucrainene şi au debarcat trupe pe coasta de sud a acesteia, au anunţat oficiali şi mass-media, după ce președintele Putin a autorizat ceea ce el a numit o operaţiune militară specială în est.

Acest articol este despre: burse,indice,rusia,scadere,tranzactii,ucraina

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Crește prețul la țigări și alcool, de la 1 august
Crește prețul la țigări și alcool, de la 1 august

Majorarea accizelor pentru țigări şi băuturi alcoolice se va face începând cu 1 august 2022, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal, potrivit proiectului de ordonanţă pentru modificarea...