Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

Bursele de merit ar trebui date în funcție de note, nu pentru minimum 30% din elevii unei clase. Precizările Avocatului Poporului

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) noua lege a învățământului preuniversitar, deoarece consideră că bursele de merit ar trebui date în funcție de rezultatele evaluării performanțelor școlare ale elevilor, nu unui număr minim dintr-o clasă, ca acum. În prezent, potrivit noii legi a învățământului, sunt alocate burse de merit pentru minimum 30% din elevii dintr-o clasă, indiferent de notele obținute de aceștia.

Bursele de merit ar trebui date în funcție de note, nu pentru minimum 30% din elevii unei clase. Precizările Avocatului Poporului

Citește și: Hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaților. Cer o răscumpărare de 40.000 de euro


Avocatul Poporului e de părere că această reglementare “deturnează natura juridică a bursei de merit, creând premisele ca elevii cu performanțe slabe să beneficieze de o bursă de merit”. Deși bursa de merit e gândită pentru stimularea performanței elevilor, prevederile criticate de Avocatul Poporului dau posibilitatea și elevilor cu note mici să obțină o astfel de bursă, acordarea ei fiind bazată doar pe apartenența la un grup (30% din elevii din clasă).
Pentru că bursele de merit se dau acum pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu, sunt cazuri în care beneficiază de ele elevi ce au medii mai mici de nota 5. Mai precis, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, 1,84% din totalul burselor de merit sunt alocate mediilor sub nota 5.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită