Concesionarea colectării deşeurilor din judeţ, un business de peste 40 milioane de euro
Cea mai bănoasă afacere realizată probabil în istoria Consiliului Judeţean va intra în linie dreaptă începând cu luna ianuarie, când este prevăzută repetarea unei licitaţii care a avut loc acum câteva luni, în urma căreia nu s-a putut stabili câştigătorul. Business-ul pus la bătaie are o denumire foarte lungă, pe măsura banilor care vor rezulta: Servicii de colectare a deşeurilor municipale, transportul, operarea şi întreţinerea staţiei de transfer şi a punctului verde de colectare din judeţul Argeş – Faza I. Este vorba de fapt despre concesionarea serviciilor de colectare şi eliminare a deşeurilor menajere, de curăţenie şi igienizare din judeţ, cu locuri principale de operare depozitele din Câmpulung – Rucăr, Piteşti Nord şi Sud, Mioveni şi Topoloveni. Valoarea estimată a redevenţei pe care Consiliul Judeţean o va obţine în urma concesionării este de nu mai puţin de 42 milioane euro, fără TVA, ceea ce plasează întreaga afacere în topul celor realizate în ultimii 20 de ani de către administraţia judeţului.
Contract de 97 de miliarde pe măsura 3.2.2. la Şuici
Un nou proiect bănos pe măsura 3.2.2. se va derula în comuna Şuici, iar el va cuprinde proiectarea şi execuţia unei reţele de canalizare, cuplată cu îmbunătăţirea reţelei de apă existente, a unor porţiuni de drumuri comunale, precum şi construcţia unui centru de asistenţă după program şcolar. Valoarea totală a investiţiilor este estimată la nu mai puţin de 97 miliarde lei vechi, fără TVA, iar licitaţia pentru atribuirea contractului va avea loc în data de 19 ianuarie. Executantul va avea obligaţia să termine lucrările în termen de 2 ani de la semnarea contractului.
Cei trei care au speriat Apele Române
Afacere de cinci stele şi la Administraţia Bazinală Argeş Vedea, care a scos la licitaţie regularizarea râului Călmăţui din Teleorman. Circa 1 milion de dolari, mai precis 34 miliarde lei vechi, urmează să încaseze asocierea de firme argeşene Coniz Romarg – Cornea Ind Construct – Argif SA, care, dintre cei 14 participanţi la licitaţie, a avut cea mai bună ofertă. Este remarcabil felul în care patronii Gheorghe Griguţă, Ion Cornea şi Veron Ionescu reuşesc să-şi structureze ofertele ca la carte, nefiind pentru prima dată când cei trei suflă contracte mari la Apele Române, în dauna unor firme de foarte mari dimensiuni, ca de pildă colosul Dimar din Bucureşti.
(Rubrică realizată de M. Bădescu)
0 Comentarii