Web Analytics
scris joi, 24.03.2011

Bursa licitaţiilor

Primarul din Valea Mare Pravăţ asfaltează drumuri de 26 de miliarde

Primarul PDL de Valea Mare Pravăţ, Ion Boncoi, s-a decis să facă boboc o parte a drumurilor din localitate, treabă care cu siguranţă că-i va prinde cât se poate de bine la alegerile viitoare, până la care nu mai este decât un an şi câteva luni. Pentru asta, primăria locală a pus la bătaie vreo 26 miliarde lei vechi, fără TVA, sumă probabil destul de mică în comparaţie cu pretenţiile de execuţie. Dovadă că la licitaţie nu s-au înscris decât două firme, Drum Construct Logistik şi Concordia Con Strade. În final a câştigat prima firmă, la un preţ aflat foarte puţin sub cele 26 de miliarde estimate iniţial.

11 miliarde pentru modernizarea Staţiei de tratare a deşeurilor radioactive

Licitaţie bănoasă şi la Regia pentru Activităţi Nucleare, care a decis modernizarea şi retehnologizarea Staţiei de tratare a deşeurilor radioactive, dar şi introducerea unei instalaţii automatizate de ventilaţie la Sucursala de Cercetări Nucleare Piteşti. Toată afacerea este estimată la circa 11 miliarde lei vechi fără TVA, iar ofertele se primesc până în data de 5 aprilie. Câştigătorul contractului va avea obligaţia să finalizeze lucrările în termen de 4 luni de la semnarea acestuia.

CEZ Distribuţie modernizează reţeaua din Budeasa

Şi CEZ Distribuţie Craiova continuă modernizarea reţelelor din Argeş, ultima investiţie finanţată fiind în comuna Budeasa, pentru îmbunătăţirea nivelului de tensiune la reţeaua de alimentare a localităţii. Suma estimată iniţial pentru executarea lucrării a fost de 10 miliarde lei vechi fără TVA, dar cum concurenţa a fost foarte aspră, cu nu mai puţin de 20 de firme participante, în final valoarea investiţiei a scăzut la 6,15 miliarde. Iar câştigătoarea contractului este SC Electromontaj SA Bucureşti.
(Rubrică realizată de M. BĂDESCU)

Distribuie!

0 Comentarii