Web Analytics

Cei mai buni elevi români la Geografie. Trei cupe au ajuns în Argeș

de | 27.01.2019 13:06 | Actualitate

Săptămâna aceasta a avut loc Concursul Naţional (interdisciplinar) „La Școala cu Ceas”, competiție în care au intrat sute de copii din aproape toată țara.

Trei cupe din cele șase acordate celor mai buni elevi la disciplina Geografie au ajuns în județul Argeș.

Una din cupe a fost câștigată de Emanuel Mazăre, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”din Pitești, pregătit de profesorul Sebastian Florescu.

O altă cupă a ajuns la Lavinia Alexandra Pătru, elevă în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială Basarab I Curtea de Argeș, pregătită de prof. Anca Popescu.

La clasa a șaptea, cupa a ajuns la Ioan Teodor Zahiu, elev la Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” Pitești, coordonat de prof. Denisa Jarca.

„Rezultate de excepție și un număr in creștere de cupe la geografie in ultimii trei an la concursul național de Geografie la „Școala cu Ceas” de la Vâlcea, ceea ce arată interesul copiilor pentru cunoaștere și dăruirea profesorilor de geografie din Argeș.
Aceste rezultate și larga participare – 23 de județe, 750 elevi – demonstrează că geografia nu este doar un obiect de studiu ci un mod de a privi lumea și de a o cunoaște. Se impune mai mult timp alocat în spațiul orar dacă vrem sa răspundem nevoii de cunoaștere a tinerilor”, a declarat, contactat de Jurnalul de Argeș, prof. Sebastian Florescu, unul dintre profesorii din Argeș ai căror elevi obțin, an de an, premii la acest concurs.

La Clasa a VIII-a, cupele au mers la Fălticeni și Rm. Vâlcea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii