Web Analytics
scris joi, 04.02.2016

„Bugetul Consiliului Judeţean e unul de supravieţuire. Vom mai termina un drum, dar în spate ni se vor strica două…”

# Mircea Andrei a luat prim-planul şi la dezbaterea de buget a CJ # Președintele Partidului pentru Argeș și Muscel i-a sugerat șefului CJ, Florin Tecău, să investească banii rămași ca excedent bugetar într-o afacere care să creeze locuri de muncă

„Bugetul Consiliului Judeţean e unul  de supravieţuire. Vom mai termina un drum, dar în spate ni se vor strica două…”

La şedinţa în care s-a dezbătut bugetul Consiliului Judeţean Argeş, Mircea Andrei, liderul Partidului pentru Argeş şi Muscel, a venit cu o propunere pragmatică adresată autorităţilor judeţene. Liderul P.A.M. a afirmat că proiectul de buget, așa cum a  fost el gândit, nu este decât unul de supravieţuire, care „nu duce nicăieri”, sugerându-i preşedintelui CJ Florin Tecău să investească excedentul bugetar al instituţiei într-o afacere ce ar putea aduce profit judeţului şi ar genera sute de locuri de muncă. „Mă uit pe buget şi înţeleg că astea sunt criteriile după care legea ne lasă să împărţim banii. Dar el nu duce nicăieri, adică vom supravieţui în fiecare an și vom mai termina un drum, dar în spate ni se vor strica două…”

„Sunt multe Consilii Judeţene în țară care au investit banii proprii şi au creat surse de profit permanente”

În continuare, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, a explicitat și soluția investirii banilor rămași în bugetul CJ, așa cum o vede el: „Ştiu însă că un Consiliu Judeţean poate fi un actor economic pe piaţa comercială, adică instituţiile de acest gen au dreptul la investiţie proprie, şi aici nu mă refer la drumuri. Aţi utilizat anul acesta o rezervă de 5.550 mii lei. I-aţi adus în rezervă din excedent. De ce nu-i investiţi, domnule președinte Tecău? Anul acesta avem campanie electorală, în regulă, vor fi anumite cheltuieli, dar nu cred că ne vor costa două, trei urne 600.000 de euro! Sunt multe Consilii Judeţene în țară care au investit banii proprii şi au creat surse de profit permanente. E adevărat că există un risc, acela că, dacă din punct de vedere comercial ai investit prost, răspunzi ca şi Consiliu Județean. Numai că un  Consiliu Județean ar trebuie să fie compus din oameni hotărâţi, care să aibă curaj și inițiativă și care să fie sprijiniţi de toată lumea. De aceea ar trebui să facem un protocol în acest sens toate partidele, în loc să ne criticăm. Investim 500.000 de euro în afacerea asta, ca o soluţie de dezvoltare, de creare de locuri de muncă şi de a aduce profit pentru acest judeţ. Poate fi o soluţie, repet, care a fost deja aplicată cu succes de alte consilii judeţene care au creat sute de locuri de muncă şi au adus profit semnificativ instituţiei”, a mai spus Mircea Andrei.
Iustina Harco Burcea

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită