Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Buget record anul acesta pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va avea un buget record în acest an, de două miliarde de lei pentru persoanele fizice. Iar, săptămâna viitoare urmează să fie montate primele panouri pentru cei înscriși sesiunea trecută.

Buget record anul acesta pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Citește și: România, dată în judecată de Pfizer


Cei mai mulți bani vor merge și anul acesta pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”, două miliarde de lei pentru persoanele fizice, și încă 250 de milioane de lei pentru unitățile de cult și instituțiile din domeniul asistenței sociale.
Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Marțea viitoare putem să avem pe site-ul AFM lista finală a instalatorilor validați, publicată, ceea ce înseamnă că tot de marți vom avea instalatorii pe acoperișurile românilor, pe case și programul poate fi considerat deblocat în proporție de 100%.”
Andrei Manea, director executiv al RPIA: „Cu siguranța vom vedea o dublare a numărului de prosumatori în România. Partea mai puțin bună este că viteza lasă foarte mult de dorit. Viteza prosumatorilor, a celor care instalează capacități, indiferent că sunt de mică sau mai mare putere este foarte mare. S-a văzut că acum avem undeva la 1500 MW instalați, peste 100.000 de prosumatori. Este o viteză uriașă cu care operatorii de distribuție cu siguranța nu pot ține pasul.”

Citește și: Primarul Georgescu, prins cu „ciordeala” în arestul IPJ Argeş…


De un buget record va beneficia și „Rabla Plus”, prin care beneficiarii își vor putea cumpăra o mașină electrică sau hybrid plug în cu ajutor de la stat. Aici, în schimb, valoarea voucherului se înjumătățește, iar beneficiarii vor primi până la 25.000 de lei pentru o mașină electrică și 13.000 de lei pentru una hibridă. În schimb, pentru Rabla Clasic bugetul scade la 300 de milioane de lei. Apar și programe noi. Din acest an, administrația fondului pentru mediu lansează „Rabla” pentru tractoare și mașini agricole, cu un buget de 500 de milioane de lei.
Dispar, cel puțin în acest an, programele „Rabla” pentru Electrocasnice, unde anul trecut au fost folosite doar aproximativ jumătate din vouchere, dar și programul „Rabla Local”, prin care ministerul speră să scoată de pe stradă aproximativ 100.000 de mașini vechi.În realitate s-au înscris doar puțin peste 30.000 de persoane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *