Web Analytics

Bucureștiul intră în scenariul roșu! Rata de infectare depășește 3 la mie

de | 22.09.2021 11:25 | Actualitate, Politica si Administratie

Capitala intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Miercuri sau joi, prefectul Capitalei va convoca ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: COTAR cere intervenţia urgentă a Guvernului pentru protejarea asigurărilor auto ale românilor

Potrivit informațiilor transmise de Prefectura București, incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a crescut la 3,3 la mie, de la 2,91 cu o zi în urmă, a anunțat subprefectul Capitalei Antonela Ghiță. În județele și localitățile cu incidență între 3 și 6 la mie, accesul în unele locuri precum terase, restaurante și cafenele sau la anumite evenimente, inclusiv nunți și botezuri, este condiționată oficial de certificatul verde.

Reguli pentru restaurante, cafenele și terase

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

CITEȘTE ȘI: A murit ziaristul Horia Alexandrescu

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii