Web Analytics

Bucătarul de Aur al Bucureştiului va găti la Ramada

de | 31.08.2011 22:42 | Politica si Administratie

După un an şi jumătate de la demararea lucrărilor, Hotelul Ramada din Piteşti şi-a deschis porţile, toate compartimentele complexului putând funcţiona, dacă este nevoie, la capacitate maximă. Cu o clasificare de 4 stele plus, Ramada este cel mai bine cotat hotel din Argeş la ora actuală, serviciile sale fiind unice pe piaţa locală de profil. În acest context, staff-ul Ramada a organizat săptămâna trecută o conferinţă de presă şi o prezentare a hotelului, urmând ca deschiderea oficială a acestuia să aibă loc în ultima decadă a lui septembrie.

20 de milioane de euro, valoarea investiţiei

Briefingul a fost susţinut de Virgil Dumitru, patronul Grupului Comesad, Denisa Gociu, fiica acestuia, acţionar al Ramada cu 50%, alături de Valentin Vişoiu, Cerasela Gheorghiu, managerul general, şi Ana Gheorghe, PR-ul complexului.Virgil Dumitru, iniţiatorul acestui proiect, a precizat că valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, dintre care aproape 10 milioane au reprezentat un credit bancar.

Complexul are 130 de angajaţi, mulţi dintre ei cu experienţă pe vase de croazieră sau în hoteluri şi restaurante de top, 135 de camere, 135 de locuri de parcare (85 de locuri în parcarea subterană, 50 în cea de suprafaţă), 7 săli de evenimente, cea mai mare – Diamond Ballroom – având 560 de locuri, restaurante, bar, spa, sală de forţă, jacuzzi şi multe altele. Camerele sunt dotate cu toate facilităţile, de la televizor, telefon şi internet până la seif pentru valori şi minibar.

Se mizează pe 50% grad de ocupare în primul an

Cerasela Gheorghiu, managerul Ramada Piteşti, a declarat că în primul an de activitate se mizează pe un grad de ocupare de 50% şi că, deşi se adresează în principal clienţilor din clasa business, oricine poate apela la serviciile hotelului. De asemenea, au fost încheiate contracte cu agenţii de turism de anvergură astfel încât Ramada Piteşti să intre în circuitele tour operatorilor naţionali şi internaţionali. Printre primii clienţi care au beneficiat de confortul complexului piteştean se numără rapidiştii lui George Copos, care au fost găzduiţi la Ramada cu ocazia unui meci disputat recent la Piteşti.

O afacere de familie, un proiect pentru viitorul fiicei

Ideea unui asemenea proiect a apărut atunci când Virgil Dumitru a realizat că fiica sa,  Denisa, absolventă a Facultăţii de Turism, se poate îndepărta de casă şi de familie pentru a-şi face o carieră în domeniu. „Eu sunt un familist convins şi îmi place ca familia mea să rămână unită. De aceea m-am gândit că nu are niciun rost ca fiica mea  să lucreze departe de casă pentru a-şi realiza visul şi atunci i-am creat această afacere. Practic am făcut acest hotel pentru copilul meu, pentru a avea propria afacere acasă şi în domeniul care îi place”, a punctat Virgil Dumitru.

Bucătar de cinci stele pentru clienţii Ramada

Perla coroanei de la Ramada Piteşti este de departe bucătarul şef, Orlando Zaharia, cel care deţine titlul de „Bucătarul de Aur al Bucureştiului”. Acesta va avea în subordine alţi opt bucătari specializaţi pe diferite tipuri de meniuri. Orlando Zaharia a început să cunoască tainele artei culinare de la vârsta de 15 ani, când a început să facă practică la Hotelul Intercontinental. În jurul vârstei de 20 de ani a plecat să lucreze pe vapor şi timp de doi ani a bătut mările şi oceanele lumii. „A fost o experienţă colosală. Am avut ocazia să cunosc lucruri pe care nu aveam de unde să le aflu, dacă lucram doar în ţară. Am intrat în contact cu alte tradiţii, cu alte obiceiuri şi, automat, cu alte moduri de a prepara mâncarea“, a declarat acesta recent. Chef-ul de la Ramada a împlinit de curând 32 de ani, iar înainte de a veni să lucreze la Piteşti a fost bucătarul şef al restaurantului Noblesse din Bucureşti. Pentru a vă da seama de priceperea tânărului bucătar vă prezentăm reţetele cu care Orlando Zaharia a câştigat finala de la „Bucătarul de Aur”:
# Gustare „Orlando” – file de păstrăv, legume înăbuşite, sos din icre de ştiucă;
# Pulpă de raţă confiată cu roşie concaise umplută cu fasole păstăi grasă/piept de raţă afumat cu varză călită, sos de prune, sos de gălbiori;
# Crem-caramel cu budincă de mămăligă, mere de caise confiate.
Material realizat de Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii