Web Analytics

Breaking news! E obligatoriu să înceapă şcolile NORMAL

de | 31.12.2020 13:10 | Actualitate, Opinii

A trecut mai bine de un an de când 70% dintre români l-au crezut și l-au votat pe președintele Iohannis, care avea în programul electoral promisiunea că va face din România o „țară normală”. Iar când a promis unde va duce țara, e limpede că știa de unde a luat-o. Doar în trecere mai amintesc că, de fapt, a luat-o exact de unde o lăsase tot el. Și, atenție, a trecut în programul prezidențial că va face din România o „țară normală” și punct, adică nu a menționat nicio posibilă influență malefică exterioară. Bineînțeles că știa că există pe lumea asta Orban, Cîțu, PSD, AUR și alte „necazuri”, dar și-a asumat să depășească cu brio toate aceste rele și să construiască în jurul lui o țară normală.
Ei bine, stimați cititori, întrebarea care se pune acum, cu acuitate extraordinară, este dacă suntem pe drumul cel bun, dar un sondaj recent arăta că tot cam 2/3 din populația țării crede că suntem pe un drum greșit. Asta înseamnă că minimum jumătate și maximum toți din cei 70% care au votat pentru devenirea unei țări normale acum cred că drumul acestei deveniri este greșit.

Citește și O dramă ascunsă de autorități: 80% dintre elevii de la țară NU FAC ȘCOALĂ DE 10 LUNI. De Ziua Națională avem generația abandonată

Citește și Infectată la rândul său cu noul Coronavirus, soția pictorului Augustin Lucici nu l-a putut petrece pe ultimul drum

Puțin mai concret, întrebarea este cu ce viteză se fuge de normalitate în țara în care se deschid cârciumile și sălile de jocuri de noroc și se păstrează închise școlile și bisericile. Evident că te depărtezi de normal când, pentru a menține închise școlile, nu respecți nici măcar recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Într-un interviu pentru France Presse, citat de Agerpres, directorul OMS în Europa, Hans Kluge, recomandă explicit statelor să mențină școlile deschise „până la capăt”. Mai consideră responsabilul OMS că ‚’nu există motive să spunem că şcolile sunt unul dintre vectorii principali de transmitere’’ a noului coronavirus. Mai clar de atât nu se poate.
Însă OMS nu poate da decât recomandări pentru o țară, decizia cu privire la ce e „normal” în România e a președintelui și a guvernului. Deși nu ar trebui să fie așa, că nu are de unde să știe președintele sau guvernul care este „rata de infectare la mia de locuitori în ultimele 14 zile” la Răscăieții din Vale. Se vorbește despre descentralizare ca fiind unul dintre motivele pentru care s-a întâmplat Revoluția din Decembrie, dar asistăm continuu la cea mai aberantă centralizare. A fost împușcat degeaba Ceaușescu, că era mic copil în ceea ce privește centralizarea.
Cel mai „normal” ar fi ca problema închiderii școlilor să rămână strict în sarcina Consiliului Local din localitatea respectivă, pentru că știe cel mai bine situația. Păi, dacă ai infecții cu Covid într-o școală din Găvana, de ce să închizi școala și biserica din Prundu? Sau, dacă ai focar de infecție la spitalul din Vulturești, de ce să închizi școala din localitate și biserica, unde nu ai niciun infectat?
Un „barometru” realizat de un profesor din București printre elevi despre școala online arată că majoritatea lor reclamă probleme de sănătate, inclusiv depresie și stări de panică. Mesajul reprezentativ pentru acest barometru este „nu putem funcționa fără contact fizic între noi și cu profesorii. Nu suntem roboți!”. Aceasta este explicația pentru care vedem zilnic haite de copii de 10-15 ani prin centru, prin Trivale sau prin cartiere. Copiii socializează singuri, fără controlul și învățămintele profesorului.
Așadar, școala online nu este „școală”, ci este o metodă sigură de distrugere a unei generații!
P.S. Îmi pare rău că-l critic și pe Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, despre care am o părere bună în general, pentru afirmația „se vor deschide școlile imediat ce situația epidemiologică o va permite”. Asta putea s-o spună și țața Marița!

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De cand decizi dumneata ce este obligatoriu ? In Suedia scolile au fost deschise initial pana cand au izbucnit focarele de Covid in mijlocul elevilor. Acesti elevi au dus virusul acasa si si-au imbolnavit parintiisi bunicii care ghici ce, au decedat o parte din ei. Apoi scolile s-au inchis fireste.