Web Analytics
scris duminică, 06.08.2023

Brâul de la Boteni la cea de a XXVI-a ediție

În acest week – end, a avut loc cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Folcloric Național „Bràul de la Boteni”, denumire sub care se desfășoară manifestările menite să marcheze identitatea culturală a localității cu același nume.

Brâul de la Boteni la cea de a XXVI-a ediție


Find o zi de sărbătoare a comunei, directorul executiv al Direcției Cultură, Turism și Tineret a Consiliului Județean Argeş, Roxana Stoenescu, a transmis comunității locale mesajul de susținere al președintelui Ion Mînzînă. Consiliul Județean Argeş a susținut, prin cofinanțarea, proiectele de modernizare și dezvoltare a comunității. O parte dintre acestea au vizat drumurile comunale (ex. Modernizarea DC 38 Lunca – Balabani), amenajarea centrului civic, extinderea rețetelor de apă și canalizare sau modernizarea iluminatului public.

Citește și Actor de la Hollywood la Valea cu Pești

De asemenea, directorul executiv al CJ Argeş a înmânat primarului Vasile Leau „Diploma de Excelență în administrația locală”, pentru contribuția adusă la dezvoltarea localității. De asemenea, directorul executiv al C.J. Argeş, Roxana Stoenescu, a felicitat administrația locală pentru consecvența cu care duce tradiția și obiceiurile noastre mai departe prin organizarea Festivalului Folcloric Național „Brâul de la Boteni.

Și în acest an, în cadrul Festivalului Folcloric Național „Bràul de la Boteni”, au participat mai multe ansambluri din județ, dar și din țară.
„Brâul de la Boteni” este un joc celebru care a devenit dintr-un element de identitate culturală un adevărat produs turistic, un brand menit să atragă iubitorii de tradiție și turiști.

Sub această denumire, în localitate se desfășoară anual Festivalul „Brâul de la Boteni”, eveniment cultural-artistic care reunește ansambluri folclorice din toată țară și din străinătate, personalități, localnici, fii ai satului și turiști. Începând din 2011, festivalul a devenit eveniment central al unui proiect Regio finanțat de Uniunea Europeană.

Sufletul acestei sărbători este Ansamblul folcloric „Argeșelul”, formație care a luat naștere în anul 1986, reînnodând firul tradiției de zeci de ani a cântecului și dansului de pe meleagurile muscelene. Perla repertoriului Ansamblului „Argeșelul” a constituit-o de-a lungul anilor „Brâul”, dans pe care numai tinerii din Boteni știu să îl joace așa cum s-a lăsat din bătrâni. Din spectacolele pe care virtuoșii dansatori ai comunei le prezintă nu lipsesc nici celelalte frumoase dansuri populare românești – hora, sârba, ungurica etc.

La Boteni, dansul și cântecul muscelean sunt transmise din generație în generație. Copiii moștenesc talentul și pasiunea pentru folclor a părinților, reușind să cucerească aprecierea juriilor la concursurile naționale și internaționale la care participă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *