Cinci brânzeturi de la noi din ţară au fost medaliate la un renumit concurs internaţional din Elveţia, la care au participat 46 de ţări. Patru sortimente produse în Harghita au câştigat medalii de argint şi bronz. Celebra brânză de Horezu a adus şi anul acesta aurul pentru România.

Din juriul World Cheese Awards 2025 a făcut pentru prima dată parte şi o româncă. „Brânza de Horezu s-a diferenţiat şi a ajuns la nivel de aur internaţional datorită unei combinaţii de factori care ţin atât de calitatea laptelului cât şi de modul de lucru al producătorilor.”, a declarat Andreea Popa, jurat World Cheese Awards.
Citește și: Lia Savonea cere locuinţă de protocol, deși deține o casă în apropiere de București
Laptele de oaie provine din zonele Vâlcea, Gorj şi Sibiu. Secretul stă în maturare. La fabrică, brânza costă 70 de lei kilogramul, dar în magazine preţul se dublează.
Alte patru brânzeturi româneşti, din judeţul Hargita, au fost medalite la competiţie. Unul dintre sortimente se fabrică la Tușnadu Nou. Este tot o brânză maturată.




0 Comentarii