Vecinii lui Ion Andrei, alias „Brânză”, din dosarul Cheresteaua, învinuit, condamnat pentru infracțiuni silvice și apoi exonerat de vinovăție de ÎCCJ, spun că acesta face legea la Pietroșani, acolo unde locuiește. Ei au adresat memorii la mai multe instituții ale statului în care reclamă că, începând după revoluție, acesta a construit în mod abuziv, fără autorizație de construire și acord de mediu, case și acareturi, atât pe strada Aleea Școlii, cât și pe strada Gaterului, din satul Gănești. Și așa am aflat, cum, ca o ironie a sorții, în mod mai degrabă sarcastic, o stradă din Pietroșani a căpătat numele fierăstrăului care transformă buștenii în bani. Mai sunt și altele, Aleea Nucilor, strada Teilor… nume sugestive pentru patria tăierilor ilegale de pădure!
„A nivelat un pârâu, l-a nivelat cu cifele și buldoexcavatorul!”
Dar să revenim la cazul de față. Astfel, conform plângerilor, pe strada Aleea Școlii, pe canalul de scurgere a apelor pluviale care vin din pădure, afaceristul a construit magazii pentru depozitarea lemnului de foc, magazii pentru depozitarea diverselor materiale, grajduri pentru creșterea porcilor, ale căror dejecții sunt eliberate direct în canal, fiind deversate în Râul Doamnei.
În altă zonă, pe strada Gaterului, tot în satul Gănești, Ion Andrei este acuzat că ar fi construit în mod abuziv și fără autorizație de construire, pe teren extravilan, o casă de locuit în suprafață de 300 metri pătrați, cu piscină interioară, diferite anexe, grajduri, magazii, totul fiind trecut în rol pe numele tatălui, Gheorghe Andrei, în vârstă de 85 de ani. Tot aici a construit un gard de beton pentru împrejmuirea terenului, gard care are circa 1,5 km lungime, suprafața terenului fiind în acte de 9 ha. Însă în realitate, conform plângerii, suprafața e de 20 de ha, dar nu are documentație cadastrală.
„Prin împrejmuirea terenurilor mi-a afectat și terenul meu, intrând pe locul meu și acaparând în mod abuziv, mutând hotarul vechi și turnând beton peste pârâul care colecta apele pluviale din zona Bârlog Ion, pârâu care a fost lăsat din moși strămoși! A nivelat un pârâu, l-a nivelat! Cu cifele și cu buldoexcavatotul. A aruncat toate mizeriile acolo. Toate construcțiile de pe strada Gaterului sunt în extravilan, fără autorizație de construire, casa construită fără autorizație. Vila, vedeți cât e de mare, este în extravilan, nu are nici acte, nu are nimic, terenuri cumpărate pe numele tatălui, de aproape 90 de ani. Dacă alții fac asta, sar pe ei toate instituțiile”, spune vecina Elena Tudor, cea care i-a făcut plângere și la Poliție care a deschis un dosar penal pentru tulburare de posesie și furt.
Într-un răspuns de la Apele Române, în urma vizitei unei echipe de control însoțită de Andrei Ion, pe Aleea Școlii, a fost identificat canalul betonat pentru colectarea apelor pluviale în amonte de proprietate, care străbate proprietatea, pe malul canalului existând, într-adevăr, magazii de depozitare, însă „acestea fiind executate înainte de Revoluție”, podețe din beton, precum și o magazie din lemn. Însă nu au fost identificate obturări care împiedică scurgerea apei către Râul Doamnei, iar la data controlului nu au fost văzute dejecții. Cei de la Ape și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu au dispus ca măsură preventivă, în sarcina lui Ion Andrei, interzicerea deversării de dejecții pe canalul betonat care îî traversează proprietatea de pe Aleea Școlii. Ca un făcut, atât Apele Române, cât și Garda de Mediu au pasat petiția Inspectoratului de Stat în Construcții, iar acesta către Primăria Pietroșani, care, în urma unui control la fața locului, al doamnei Elena Dumitru, de la Urbanism, trebuia să dea un răspuns, dar… nu a dat.
Ion Andrei: „Nu este nimic adevărat! Voi face și eu plângeri la organele abilitate!”
„Nu este nimic adevărat, eu am autorizații, am de toate. Au venit cei de la Garda de Mediu, au venit de la Ape, am procesele verbale. Nu mi-a găsit nimeni nimic. Eu nu deversez. Eu am acolo hazna, am toate cele, dar când le fac, le fac bine de la început. În privința acuzațiilor de tulburare de posesie, vor sesiza organele abilitate. Dacă eu m-am tras cu gardul 1,70 m, cum am intrat la ea?! (n. r. – Pe terenul Elenei Tudor). Dar nu o să-i mai las să spună numai minciuni, voi face și eu plângeri tot la organele abilitate!”
Citește și „Brânză” din dosarul „Cheresteaua” a scăpat şi din ancheta penală de lovire a unei femei
Citește și Primele condamnări în dosarul Cheresteaua I! Brânză – 7 ani și șase luni închisoare
0 Comentarii