Web Analytics

BOX CU UMBRA. Un profesor a făcut infarct şi a murit după ce un general de Securitate profesor la UPIT i-a luat un curs ca să îl dea unor acoliţi (IV)

de | 8.02.2018 11:20 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Lector univ.dr. Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea Piteşti, face dezvăluiri incredibile

Un profesor a făcut infarct şi a murit după ce un general de Securitate profesor la UPIT i-a luat un curs ca să îl dea unor acoliţi (IV)

Dictatură, șantaj și corupție la vârful Universității de Stat din Pitești. Acestea sunt concluziile care se desprind din interviul realizat cu liderul de sindicat de la Universitatea Pitești, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Un interviu care mi-a creat impresia că l-am realizat la Penitenciarul Colibași, cu un deținut care mi-a vorbit despre regimul aspru de detenție impus de conducere și de gardieni. Cu greu am realizat că e vorba de profesori universitari și de mediu academic, nu de o biobază oarecare unde se omoară câinii cu sapa, viața neavând nicio valoare. Ba chiar, culmea mediului universitar condus de rectorul Barbu, un profesor moare de inimă rea, necăjit fiind de un general de securitate adus de aceeași sutană universitară. Profesorul Bărbuceanu a subliniat că toate neregulile sunt generate de conducerea Universității Pitești, în frunte cu rectorul Gheorghe Barbu.
# Mai aveți exemple de abuzuri la UPIT?
– Recent s-a întâmplat ceva care chiar o să vă șocheze. Și pentru tot ce o să declar în continuare îmi asum toată răspunderea. La Universitatea Pitești a existat până zilele trecute un excelent specialist în pedologie, profesorul Ion Cristian Dumitriu, în vârstă de 50 de ani. Acest general de securitate, Dan Marinescu, în calitatea lui de șef de catedră i-a luat cursul de pedologie lui Cristian Dumitriu ca să-l dea unor acoliți de-ai săi la București, probabil de același soi ca și domnia sa. Domnul profesor Dumitriu a mers vineri, 17 octombrie, și a depus o contestație la dl decan, însă i s-a comunicat că a rămas fără curs. A mers acasă, a făcut infarct și a murit. Cred că acum v-ați dat seama ce atmosferă generează conducerea Universității în rândul profesorilor.
# Ce spuneți dumneavoastră se întâmplă mai degrabă într-un Penitenciar, nu într-o universitate de stat.
– Absolut. O să vă mai dau un exemplu. Ne-a șantajat dl rector cu niște angajamente de plată ilegale pe care ne obligă să le semnăm. De fapt este vorba de acea mărire, de anul trecut, pe care am primit-o în mandatul dlui Secară, și pe care profesorii au fost obligați să o dea înapoi. Noi am dat în judecată Curtea de Conturi, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a spus că este legală mărirea salariilor și drept urmare nu trebuie să dăm banii înapoi. Ei bine, nimeni nu înțelege de domnul Barbu nu vrea să respecte o decizie a Înaltei Curți și vrea să recupereze banii. Un profesor, care predă și la noi, dar și la Colegiul Sfântul Sava din București, dl Emil Moldoveanu, care i-a și fost coleg de facultate dlui rector, n-a vrut să semneze acel angajament de plată. În ședința de Senat, de joi, dl Emil Moldoveanu a vorbit un sfert de oră, cu lacrimi în ochi, și cred că de 30 de ori a spus: „Dle rector, vă rog să mă iertați, dar cu ce am greșit ca să-mi tăiați din cumulul de ore, doar pentru că nu am vrut să semnez acel angajament de plată pe care ni l-ați propus? Dacă totul s-a dovedit a fi legal de ce ne mai puneți să aducem banii înapoi?” Sincer vă spun că nu am simțit o umilință mai mare la un profesor de talia dlui Moldoveanu, care tremura și plângea în fața lui Barbu. Nimeni nu a reușit să înțeleagă fanatismul dlui rector în a recupera de la profesori niște bani pe care cea mai înaltă instituție a statului a spus că nu trebuie dați înapoi. Ne-am simțit cu toții batjocoriți.
(articol apărut pe www.coruptiainarges.ro pe 25 iunie 2009)

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii