Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Situaţia este extrem de gravă la Casa Universitarilor”

de | 15.03.2018 12:17 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Situaţia este extrem de gravă la Casa Universitarilor”

Într-o informare trimisă membrilor de sindicat pe 28 octombrie 2012, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu aduce din nou critici fostului rector Gheorghe Barbu, sesizând dezastrul de la Casa Universitarilor. Iată în cele ce urmează câteva fragmente relevante din informarea trimisă membrilor SLUP de către Mircea Bărbuceanu cu privire la Casa Universitarilor.

„Cu privire la ultimele comisii, va informăm că am constatat cu bucurie că, de câteva săptămâni, actuala conducere a «pus piciorul în prag», sătulă probabil de tergiversarile unor «proprietari» ilegitimi ai celor 3 obiective, dar și de ineficienţă unui aparat propriu care, sub fosta conducere, a învățat și a exersat doar tăcerea și supușenia – plus, unii, «șpăgăreala» – și mai puțin acțiunea, inițiativa, responsabilitatea și eficiența.
Ca urmare, s-a procedat în aceste zile la inventarierea «la sânge» a celor 3 obiective. Cu această ocazie s-au stabilit numeroase și grave lipsuri, enorm de multe distrugeri și, mai ales, «inginerii financiare». În această ultima categorie, față de cele pe care le știam și vi le-am tot spus, au mai apărut unele noi, de domeniul SF. Am luat astfel la cunoștință de plata de către Universitate a unor firme pentru lucrări de miliarde neefectuate niciodată. «Strânși cu ușa», patronii au mărturisit, dar au mărturisit și că, pentru banii încasați, au efectuat alte lucrări, COMANDATE DE DL. DIRECTOR DANIEL OTOBÎCU!!!”, scrie în informare Mircea Bărbuceanu.

„Gheorghe Barbu și Daniel Otobîcu au mutilat un monument de mare valoare”

Tot liderul SLUP mai atrăgea atenția, în aceeași informare, legat de situația dezastruoasă de la Casa Universitarilor. „În final comisia a stabilit termenul de 12 noiembrie 2012 pentru ca dubletul Barbu – Otobîcu să-și ia gunoaiele de la Casa Universității, urmând ca imediat după aceea să se facă o expertiză tehnico-economică, pentru a vedea ce se mai poate face cu acea clădire. Împreună cu arhitectul-șef al Primăriei, am făcut în aceeași zi o primă evaluare a situației. Se pare că aceasta este extrem de gravă și că lucrările necesare de subzidire și refacere a structurii vor depăși cu mult jumătate de milion de euro…
Tot cu această ocazie, am constatat cu stupoare că imobilul Casa Universitarilor este RUPT PE DIN DOUĂ (la propriu!) de greutatea structurii de lemn montate de dubletul Barbu – Otobîcu. Partea dinspre Teilor s-a desprins și a luat-o la vale, împreună cu stâlpul central de susținere. Joi, în sala Senatului, a fost convocată o comisie formată din toate persoanele responsabile din Universitate și din reprezentanții Primăriei Pitești (a participat arhitectul-şef), Ordinului Arhitecților (a participat președintele acestei instituții), Direcției Culte și Cultură (a participat șeful acesteia). Specialiștii, în mai multe rânduri, i-au atras atenția lui Gheorghe Barbu (uneori, indignați de minciunile și inepțiile pe care le auzeau, au strigat efectiv la acesta…) că a mutilat împreună cu „constructorul” – Daniel Otobîcu – un monument de mare valoare al acestui oraș, AGRESÂND VIZUAL ȘI ESTETIC pe toți…”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii